Lufthansa-fly. (Foto: Lufthansa News | Twitter)

Varsler 48-timers strejke hos Lufthansa

Kabinepersonalet hos Lufthavn har varslet en strejke på torsdag og fredag for alle Lufthansa-flyvninger til og fra tyske lufthavne.

Søndag den 20. oktober nedlagde kabinepersonalet arbejdet hos en række datterselskaber i Lufthansa-koncernen. Det betød, at 150 flyvninger måtte aflyses.

Oprindeligt var det planen, at kabinepersonalet hos Lufthansa skulle have været i strejke, men den blev afblæst et par dage før, da Lufthansa umiddelbart havde imødekommet nogle af kravene fra UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), der organiserer kabineansatte Lufthansa-koncernens flyselskaber.

Men nu er UFO klar til endnu en strejke, og denne gang kommer det til at ramme Lufthansas flyvninger til og fra lufthavne i Tyskland fra torsdag den 7. november kl. 00:00 til fredag den 8. november kl. 24:00. 

“Strejken vil komme til at påvirke alle Lufthansa-flyvninger ind og ud af Tyskland i løbet af dette tidsrum,” siger Daniel Flohr, der er næstformand for UFO.

På strejkens anden dag vil UFO samtidig forsøge at gennemføre en demonstration i Frankfurt Lufthavn efterfulgt af en march til Lufthansa Aviation Center.

Afviser at forhandle
UFO hævder selv, at man har forsøgt at undgå en ny konfrontation. Den 23. oktober er der sendt et brev til Lufthansas ledelse med opfordring til at gå i forhandlinger, og i fredags rettede UFO, ifølge eget udsagn, en fortrolig henvendelse til Lufthansa med advisering om, at en strejke ville blive varslet i dag, hvis drøftelserne ikke blev åbnet op.

Lufthansa reagerede på henvendelsen ved i dag at sende et brev til UFO, hvori det fremgår, at selskabet fastholder ønsket om at indlede forhandlinger i begyndelsen af 2020.

“Vi opfordrer de ansvarlige i Lufthansa-gruppen til at vende tilbage til forhandlingsbordet. Vi havde allerede fredag aften ad fortrolig vej annonceret strejken, så Lufthansa havde mulighed for at afværge den, før den blev annonceret,”lyder det fra UFO-næstformanden.

Lufthansa er dog ikke på vej tilbage til forhandlingsbordet. Selskabet er allerede i gang med at strikke et nødtrafikprogram sammen.

“UFO har udtaget deres medlemmer til strike i to døgn den 7. og 8. november. Alle Lufthansa-flyvninger (indenrigs og internationale) kan blive ramt. Lufthansa fordømmer på det kraftigste UFO´s massive opfordring til strejke og overvejer retslige skridt for at forhindre en strejke. Vi undskylder over for alle berørte passagerer. Vi arbejder på højtryk med at lave et særligt trafikprogram for torsdag og fredag,” skriver Lufthansa i en kommentar.

 

Relaterede artikler:

Fagforening jubler over 150 aflyste flyvninger

Lufthansa-strejke aflyst

Kabineansatte i Lufthansa vil strejke søndag