Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Frankfurt Airport)

Lufthansa aflyser 1.300 flyafgange

Lufthansa har iværksat en særlig flyveplan torsdag og fredag, hvor 1.300 flyafgange er aflyst som følge af strejke. Enkelte afgange fra CPH berøres.

Kabinepersonalet i Lufthansa har varslet heldagsstrejker torsdag og fredag i denne uge. Det betyder, at 700 flyvninger ud af 3.000 planlagte Lufthansa-flyvninger aflyses torsdag den 7. november, mens 600 ud af 3.000 planlagte flyvninger fredag ​​den 8. november aflyses.

Lufthansa forventer, at omkring 180.000 passagerer blive påvirket af de 1.300 flyaflysninger, mens 4.700 flyvninger altså forventes gennemført som planlagt torsdag og fredag trods 48-timers strejken.

Lufthansa har iværksat en særlig flyveplan for de to strejkedage, og passagerer kan kontrollere status for deres fly online på Lufthansas website ved at indtaste flynummeret.

Enkelte afgange fra Københavns Lufthavn til Frankfurt er ifølge Lufthansas website aflyst både torsdag og fredag, men hovedparten af afgangene til både Frankfurt og München ser umiddelbart ud til at blive gennemført som planlagt.

Datterselskaber berøres ikke
Lufthansas datterselskaber Eurowings, Germanwings, SunExpress, Lufthansa Cityline, SWISS, Edelweiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti og Brussels Airlines vil ikke blive berørt af strejken og flyver som planlagt, oplyser Lufthansa.

Lufthansa var onsdag eftermiddag i gang med at undersøge, om der eventuelt kan indsættes større flytyper på nogle af datterselskabernes ruter, så Lufthansa derigennem kan tilbyde passagerer alternative rejsemuligheder.

Alle Lufthansa-passagerer, som har booket en flyrejse til/fra eller via Frankfurt og München på de to strejkedage kan – uanset om deres rejse bliver aflyst eller ej – gratis ombooke til en anden Lufthansa-flyvning inden for de næste ti dage.

Passagerer på indenrigsruter har endvidere mulighed for konvertere deres billet til en togbillet med Deutsche Bahn i stedet, hvilket også kan gøres via Lufthansas hjemmeside.

Invitation til forhandlinger torsdag aften
Strejken torsdag og fredag er varslet af fagforeningen UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), der organiserer kabineansatte i Lufthansa-koncernens flyselskaber.

Fagforeningen havde også varslet en strejke blandt Lufthansas kabinepersonale den 20. oktober, men den blev afblæst et par dage før, da Lufthansa umiddelbart havde imødekommet nogle af fagforeningens krav. UFO hævder, at man har forsøgt at undgå en ny konfrontation med Lufthansa.

Lufthansas koncernchef Carsten Spohr har via et brev inviteret de øverste repræsentanter for fagforeningerne UFO, Verdi og CU til et fælles møde onsdag aften kl. 18. “Dialog er den eneste løsning,” skriver Carsten Spohr blandt andet i sit brev til fagforeningerne.

 

Relaterede artikler:

Varsler 48-timers strejke hos Lufthansa

Lufthansa-strejke aflyst

Fagforening jubler over 150 aflyste flyvninger