Lufthansa lancerer platform til køb af biobrændstof

Lufthansa giver via nyt website kunder mulighed for at kompensere for CO2-udledningen fra flyrejser ved at købe biobrændstof.

En række flyselskaber har gennem flere år gjort det muligt for deres kunder at kompensere for CO2-udledningen fra flyrejser ved at betale til projekter, der reducerer CO2-emissioner – eksempelvis gennem træplantning eller etablering af solceller eller vindmøller. Det har kunderne blandt andet kunnet gøre i forbindelse med bookinger på flyselskabernes hjemmesider.

Nu lancerer Lufthansa en ny platform, der giver kunderne mulighed for at klimakompensere flyrejserne på en anden måde. Via platformen Compensaid – www.compensaid.de – kan flyrejsende kompensere for CO2-udledningen fra flyrejsen ved at erstatte det fossile flybrændstof med bæredygtigt biobrændstof – eller SAF (Sustainable Aviation Fuel), som det hedder i branchen.

“Med Compensaid giver vi folk et værktøj, der viser dem klimaeffekten af ​​deres flyvninger. Denne påvirkning kan reduceres markant ved hjælp af innovative teknologier som bæredygtigt brændstof,” siger Gleb Tritus, administrerende direktør i Lufthansa Innovation Hub.

Kan spore alle flyrejser
Compensaid kombinerer et innovativt sporingsværktøj for flyvninger med alle flyselskaber verden over med en bæredygtighedsplatform, der gør det muligt direkte at modregne ens personlige CO2-emissioner. Rejsende kan få en detaljeret oversigt over hele deres rejse, som ikke kun inkluderer flyveafstand, tid og destinationer, men også viser den enkelte flytypes effektivitet, individuelt brændstofforbrug og de tilhørende CO2-emissioner.

Kunderne kan herefter vælge at erstatte det fossile flybrændstof én til én med bæredygtigt biobrændstof. Platformen beregner ekstraudgiften hertil, og giver kunderne mulighed for at betale for denne ekstraudgift. Det biobrændstof, der købes som en del af modregningsprocessen, vil blive anvendt på Lufthansa-flyvninger inden for en periode på seks måneder.

Den første af sin art
Compensaid er ifølge Lufthansa den første onlineplatform af sin art, der giver kunderne mulighed for på en gennemsigtig, hurtig og effektiv måde at udligne deres CO2-forbrug. Som et alternativ til biobrændstof kan kunderne også bruge Compensaid til at støtte et genplantningsprojekt i Nicaragua og på den måde reducere CO2-udledningerne på lang sigt.

Lufthansa er ikke det eneste selskab, der over for deres kunder introducerer biobrændstof som en metode til at klimakompensere. Således har Lufthansa-partneren SAS for nyligt introduceret en ny tillægsydelse, der giver kunderne mulighed for at købe biobrændstof i forbindelse med booking af flyrejser på SAS’ hjemmeside.

 

Relaterede artikler:

SAS lancerer ny tillægsydelse

KLM i samarbejde om Europas første biobrændstofanlæg

Skandinavisk kapløb om biobrændstof til fly