Terminal 5 i London Heathrow Airport. (Arkivfoto: Alexandre Rotenberg | shutterstock.com)

Lufthavn skal ansætte 12.000 inden sommeren

Et stigende antal passagerer har allerede ført til travlhed i London-Heathrow, som derfor ønsker at ansætte tusindvis af nye medarbejdere frem mod sommersæsonen.

Både flyselskaber og lufthavne mærker i øjeblikket, at genopretningen efter COVID-19 er kommet godt i gang. Det viser sig i et passagertal, der stiger i takt med, at rejserestriktioner rundt omkring i verden udfases.

Det er også indtrykket i London-lufthavnen Heathrow, der inden pandemien var den største lufthavn i Europa, indtil den i 2020 blev overhalet af Istanbul Airport samt Paris-Charles de Gaulle og måtte tage til takke med en tredjeplads.

Nu ser det dog ud til, at en del af passagertrafikken vender tilbage. I marts oplevede London-lufthavnen den mest travle måned målt på antallet af rejsende siden pandemien begyndte for to år siden, og det betyder, at Heathrow har fået et øget behov for at få ansat nyt personale.

I den forbindelse oplyses det, at der skal ansættes 12.000 nye medarbejdere i lufthavnen inden sommer, da driften allerede udfordres af det store antal passagerer. Samtidig forventes det, at en del af årets rejsedage bliver lige så travle som før COVID-19. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der kan opstå kø
Selvom der er lagt op til perioder i år, hvor lufthavnspersonalet får travlt, er der dog fortsat en smule malurt i bægeret. Det skyldes ifølge Heathrow, at op mod halvdelen af de globale markeder for flytrafik fortsat har rejserestriktioner, der gælder.

Det kan i travle perioder betyde, at der vil opstå kø i eksempelvis check-in-området, da personalet i Heathrow skal tjekke, hvorvidt passagererne har den nødvendige dokumentation for, at de er vaccinerede, kan fremvise en negativ test eller har været isoleret i det påkrævede tidsrum.

Påsken startede også med kødannelse i både Heathrow og Manchester Airport, fordi COVID-19-smitte blandt de ansatte hos easyJet og British Airways gjorde, at selskaberne var underbemandede. Det sygemeldte personale var medvirkende til, at easyJet måtte aflyse 62 flyvninger mandag i denne uge og en del af de 115 aflyste afgange med British Airways skyldtes samme årsag.

Jobmesser skal tiltrække nye ansatte
Ifølge Heathrow arbejder man i øjeblikket sammen med de enkelte selskaber i håb om, at driften kan normaliseres, hvis der hentes flere medarbejdere ind.

“Efter både en meget svag januar og februar var passagertallet i marts det højeste siden starten af pandemien, efter regeringen har fjernet alle rejserestriktioner (i Storbritannien, red.). Luftfartsbranchen har genopbygget kapaciteten forud for sommer-højsæsonen, så ressourcerne er tyndslidte. Heathrow arbejder tæt sammen med flyselskaber og ground handling-selskaber for at sikre, at denne stigning i efterspørgslen kan imødekommes, mens sikkerheden for passagererne opretholdes,” lyder det i en udtalelse fra Heathrow Airport

Det er ikke kun i England, at man mærker den stigende interesse for flyvninger i en sådan grad, at der skal ansættes nye medarbejdere. I starten af måneden blev der holdt en jobmesse i Schiphol Airport i Amsterdam, hvor 24 selskaber forsøgte at rekruttere nye ansatte til en lang række stillinger.

Behovet for flere ansatte eksisterer også i blandt andet Københavns Lufthavn. I slutningen af marts arrangerede lufthavnen sammen med en række flyselskaber og andre branchevirksomheder en jobmesse for at skaffe mere personale.

 

British Airways truer med at skære ned i Heathrow

Heathrow har tabt 25 milliarder kroner under coronakrisen

Officielt: Heathrow er ikke længere størst i Europa