Foto: The Aviation Herald.

Lufthavnsansatte under anklage efter trappe-ulykke

Mekanikere i den russiske lufthavn Sankt Petersborg er kommet under anklage, efter en flytrappe brød sammen, hvilket kostede en etårig pige livet.

Det var en flyvetur som så mange andre.

Et Airbus A321-200-fly med registrering VQ-BOB fra Ural Airlines foretog den 28. september en sikker landing i den internationale Pulkovo-lufthan i Sankt Petersborg efter en flyvning fra Moskva på ruten U6091, hvorefter flyet på fredelig vis rullede ind på forpladsen foran lufthavnsterminalen.

En trappe blev rutinemæssigt kørt hen til flyets forreste dør, hvorfra de første 90 passagerer uden problemer kunne forlade flyet. Men da en mor og hendes etårige pige trådte ud på det øverste af trappen, faldt platformen sammen, og begge faldt ned på betonen flere meter under dem. Det skriver The Aviation Herald.

Moderen fik alvorlige brud på benene, og spædbarnet blev hastigt bragt på hospitalet i kritisk tilstand. Den etårige pige havde fået en alvorlig hjerneskade, og det viste sig et par uger senere, at hendes liv ikke stod til at redde. Hun havde fået hjertestop fire gange efter ulykken, og fjerde gang lykkedes det ikke for lægerne at genoplive hende. Den lille pige blev erklæret død.

Ansatte under anklage
Russiske anklagere har rapporteret, at flytrappen angiveligt blev repareret før den tragiske ulykke, men at arbejdet var udført under vanlig standard. De ledende mekanikere, der kontrollerer sådanne reparationer, blev tilbageholdt og anklaget for at udføre arbejde, der ikke opfylder sikkerhedskravene.

Der er desuden rejst anklage mod andre unavngivne embedsmænd for uagtsomhed og hensynsløshed og for at have forvoldt alvorlig skade på andre mennesker.

Det er handlingselskabet Northern Capital Gateway, der udfører ground handling-services for Ural Airlines i Pulkovo Airport i Sankt Petersborg.

Ural Airlines har hovedsæde i Jekaterinburg og havde i dette års sommerprogram to ugentlige charterflyvninger mellem Jekaterinburg og København med et Airbus A320-fly. En rute, der begyndte i 2015. Flyselskabet flyver årligt mere end fem mio. passagerer til og fra 40 destinationer.


Relaterede artikler:

Uheldig flykaptajn

Flere Ural-flyvninger til København

Nyt russisk ansigt i CPH

Stewardesse faldt ud af flydør