Airbus A320neo fra Wizz Air. (Foto: Wizz Air | PR)

Ny Rusland-rute fra Københavns Lufthavn

Wizz Air etablerer sin første base i Rusland og tilbyder fra efteråret direkte flyvninger mellem de tre skandinaviske hovedstæder og Sankt Petersborg.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter ekspansionen i et forrygende tempo. Onsdag kunne selskabet annoncere endnu en baseåbning, og denne gang er det i Sankt Petersborg i Rusland, hvilket samtidig bliver den første base i landet og base nummer 32 i hele rutenetværket.

Fra september vil Wizz Air stationere i første omgang én Airbus A320 i Pulkovo Airport, og det vil betyde åbningen af fem nye ruter, hvoraf de tre er til skandinaviske destinationer.

Fra den 18. september vil Wizz Air således flyve fire gange om ugen mellem Sankt Petersborg og København på mandage, onsdage, fredage og søndage. Herudover kommer der også ruter til Oslo, Stockholm-Skavsta, Salzburg og Malta.

“Denne meddelelse understreger Wizz Airs forpligtelse til at skabe flere og flere lavpristilbud for russiske rejsende. Wizz Air har en langsigtet strategisk interesse på det russiske marked, og vi ser frem til at byde passagerer velkommen om bord på vores nye og pålidelige flåde. Ved at tilføje fem nye ruter i Sankt Petersborg og holde os til de højeste standarder i vores sanitetsprotokoller, er vi overbeviste om, at Wizz Airs ultralave priser vil gøre det muligt at rejse for stadig flere passagerer,” siger József Váradi, der er koncernchef i Wizz Air.

SAS og S7 har opgivet
SAS har i flere omgange fløjet fra København til Sankt Petersborg på en sæsonrute, og selskabet havde da også annonceret, at man ville vende tilbage i 2020. Som følge af COVID-19-pandemien er det dog tvivlsomt, om ruten kommer i gang i år. også det russiske S7 Airlines har tidligere forsøgt sig mellem København, men heller ikke dette flyselskab er længere aktiv på ruten.

Annonceringen af den nye base i Sankt Petersborg kommer i kølvandet på, at Wizz Air i løbet af de seneste par måneder har præsenteret lidt mere end en håndfuld nye baser. 

København og Billund er blandt andet blevet begunstiget med ruter til en ny base i Larnaca, og Billund Lufthavn har senest fået nye ruter til baser i Sofia, Lviv (Ukraine) og Bacău i Rumænien.

Fra Københavns Lufthavn er de eksisterende ruter til Sofia og Kiev allerede i gang efter coronakrisen, mens ruterne til Lviv, Larnaca og Skopje forventens at starte op henholdsvis den 21. juni, 1. juli og 3. juli.

 

Relaterede artikler:

Billund får rute til Bacău

To nye ruter fra danske lufthavne

Wizz Air bruger coronakrisen til vækst