Lufthavnsdirektør: Kapacitetsjusteringer på vej?

Aarhus Lufthavn havde i august måned en fremgang i passagertallet på 6 %. Det var indenrigs- og chartertrafikken, der trak væksten, mens der var færre udenrigsrigspassagerer. Lufthavnsdirektøren forventer ydeligere kapacitetsjusteringer på fritidsruterne fra Jylland.

Trods en tilbagegang i udenrigstrafikken i august måned har man stadig optimismen i behold i Aarhus Lufthavn. Det skyldes i høj grad, at væksten i indenrigs- og chartertrafikken er ganske betydelig.

I august måned rejste lidt mere end 24.000 passagerer på indenrigsruten til København. Det svarer til en stigning på 18,6 % i forhold til samme måned året før. Også chartertrafikken havde pæn vækst – omend på mindre tal. Næsten 7.500 charterrejsende rejste til og fra Aarhus Lufthavn i august måned, hvilket er 21,3 % flere end sidste år.

“Udenrigsrute-trafikken er p.t. den største udfordring, i et marked præget af overkapacitet, og priser der gør det svært for de relevante luftfartsselskaber at skabe en rentabel drift,“ skriver lufthavnsdirektør Ole Paaske i en kommentarer til august-tallene.

På baggrund af udtalelser fra Cimber Sterlings administrerende direktør forventer lufthavnsdirektøren, at der kan være yderligere kapacitetsjusteringer på vej i den kommende tid. Her henviser Ole Paaske til lufthavnene i Aalborg og Billund.

Om udsigten for udenrigstrafikken for Aarhus Lufthavn for den kommende sommerfartplan 2011 er Ole Paaske lidt mere tøvende. Ryanairreducerer i vinterhalvåretfra nuværende fem til kun én rute, således at kun London-Stansted ruten opereres i vintertrafikken.

“Det er endnu for tidligt at sige noget om sommerfartplanen for 2011. Der tegner sig et billede af en solid indenrigstrafik og yderligere vækst i chartermarkedet,“ udtaler Ole Paaske til CHECK-IN.dk.

På spørgsmålet om, hvorvidt Aarhus Lufthavn kan blive reduceret til en egentlig indenrigs- og charterlufthavn, hvis Ryanair ikke kommertilbage med sine ruter,siger Ole Paaske: “Det er ikke de signaler, jeg har modtaget fra Ryanair. Og så skal man heller ikke glemme, at lufthavnen har en ganske pæn udenrigstrafik fra SUN-AIR´s ruter.“