Ryanair Boeing 737-800 i Palma de Mallorca Airport. (Foto: Oliver Holzbauer | CC 2.0)

Mallorca bliver ny Ryanair-destination fra CPH

Ryanair følger efter Vueling på ruten mellem København og Palma de Mallorca. Dermed bliver der i den kommende sommer fire flyselskaber, der vil tilbyde flyvninger til den spanske ferieø.

Mallorca er om noget andet en af de klassiske destinationer for det skandinaviske rejsepublikum, og nu bliver der endnu flere muligheder for at komme billigt til den populære ferieø i den vestlige del af Middelhavet.

Det sker når Ryanair den 3. juli etablerer sig på ruten mellem København og Palma de Mallorca med to ugentlige afgange. Der flyves på tirsdag og lørdage med Boeing 737-800 til 189 passagerer.

Tirsdag afgår flyet fra basen i Palma de Mallorca Airport kl. 17.05 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 20.05. Efter 25 minutter returnerer flyet til Mallorca, hvor det ankommer kl. 23.30. Lørdagsafgangen fra København er kl. 11.00, hvor flyet allerede kl. 07.35 har forladt Palma de Mallorca for at kunne være fremme i CPH kl. 10.35.

33 ugentlige afgange med fire selskaber
Ryanairs entré på ruten mellem København og Palma de Mallorca kommer kun 10 dage efter, at det spanske lavprisflyselskab Vueling annoncerede en ny rute fra CPH til Mallorca sammen med ruter til Alicante og Málaga.

Dermed er er lagt op til intensiv  konkurrence, da SAS og Norwegian i forvejen er på ruten. Samlet vil der i højsæsonen blive udbudt 33 ugentlige flyvninger i hver retning, og disse fordeler sig med 15 til SAS, 14 til Norwegian samt to til både Ryanair og Vueling.

Det svarer til en samlet kapacitet på 12.000 flysæder i hver uge i højsæsonen, og det er samtidig under forudsætning af, at Norwegian flyver succesfuldt ud af den nuværende rekonstruktionsproces ved den irske domstol.

Ryanair lægger ud med introduktionspriser til 299 kroner pr. enkeltrejse eksklusive tillæg for bagage og andre ydelser , mens SAS sælger billigste billet for 539 kroner inklusive et stykke håndbagage på 8 kg.

 

Relaterede artikler:

Vueling lancerer seks nye danske ruter

Ryanair klar med anden bølge af sommerprogram

30 danske Ryanair-ruter til salg