Den luksuriøse kabine i Cessna Citation Sovereign fra Hahn Air Lines. Foto: Hahn Air Lines

Mallorca-rute opereres af Citation-jet

Det tyske flyselskab Hahn Air Lines opererer en sommerrute mellem Düsseldorf og Mallorca med en businessjet i form af en Cessna Citation.

Charterturister til Mallorca flyver normalt med større fly af eksempelvis typerne Boeing 737 eller Airbus A320. Men der findes rent faktisk et alternativ, der indebærer mindre fly og mere luksus.

Rute- og charterflyselskabet Hahn Air Lines fra Tyskland specialiserer sig i flyvninger, hvor passagererne har færre medrejsende og større komfort.

Det tyske flyselskab har netop offentliggjort sit sommertrafikprogram, der løber fra den 1. april til den 25. oktober. Heri fremgår det, at selskabet genoptager sin sæsonbestemte rute mellem Düsseldorf og den populære spanske ferieø Mallorca i det vestlige af Middelhavet.

Ruten vil – ganske bemærkelsesværdigt – blive opereret med en Cessna Citation, der er en luksuriøs business-jet med plads til omkring 10-12 passagerer. Der bliver afgang fra Düsseldorf hver fredag klokken 18 på rute HR220 med ankomst klokken 20.05 på Mallorca. Returflyvningen foretages først søndagen efter på rute HR221 med afgang klokken 16.45 fra Mallorca og ankomst klokken 19 i Düsseldorf.

“Vi blev overvældet af succesen med vores ruteflyvning til Mallorca sidste sommer. På grund af den store efterspørgsel er vi glade for at kunne tilbyde denne rute igen i år. Vores passagerer nyder en meget speciel service på executive-jetten til prisen for en standard-flybillet,” siger Daniel Rudas, operationel direktør i Hahn Air Lines.

Råder over tre business-jets
Hahn Air Lines er det eneste flyselskab, der flyver ruter med business-jets. Selskabet har foruden Mallorca-ruten også sat flyet ind på en rute fra Düsseldorf til Luxembourg. Der bliver to ugentlige rotationer mellem de to byer i sommertrafikprogrammet. Afgange er på mandage og fredage, og der flyves codeshare med Luxair. Denne rute har eksisteret siden 2010.

Cessna Citation Sovereign i sin hangar hos Hahn Air Lines. Foto: Hahn Air Lines

I 1994 blev Hahn Air Lines grundlagt i Hahn Airport, hvorfra flyselskabets navn også stammer fra. Hahn Air Lines har base i både Düsseldorf og Frankfurt Egelsbach, og det er medlem af International Air Transport Association (IATA).

Hahn Air Lines kan arrangere charterflyvninger både indenrigs og udenrigs til 1.500 lufthavne rundt om i Europa eller til andre kontinenter. Selskabet råder over én Cessna Citation CJ4, der har op til 10 sæder og en rækkevidde på 4.020 kilometer – og to Cessna Citation Sovereigns med plads til maksimum 12 passagerer og en rækkevidde på 5.910 kilometer.

Det internationale selskab Hahn Air Group, der har hovedkontor i Dreieich nær Frankfurt, er 100 procent ejer af Hahn Air Lines.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg får europæisk servicecenter for business jets

Airbus sætter ny corporate-jet i produktion

Boeing leverer første MAX business jet

Roskilde er Europas bedste business-lufthavn

A.P. Møller-Mærsk får ny business-jet