En Boeing 787-8 Dreamliner fra British Airways. (Foto: Stuart Bailey/British Airways)

Medie: British Airways vil flyve til Kochi

Inden længe får British Airways formentlig sin sjette rute til Indien. Denne gang skal der flyves til havnebyen Kochi, der ligger i delstaten Kerala.

British Airways kan i løbet af nogle få måneder føje endnu en destination i Indien til sit rutekort, der allerede nu består af fem destinationer i verdens mest folkerige land.

Ifølge The Times of India vil British Airways inden længe påbegynde flyvninger til havnebyen Kochi der ligger i delstaten Kerala i den sydvestlige del af landet.

Mediet henviser til kilder, der oplyser, at Cochin International Airport indledte en kontakt til British Airways ved den internationale rutekonference, Routes World, sidste efterår i Las Vegas, og sidenhen har der været en tæt dialog mellem parterne. Der skulle også være fremskredne drøftelser med et handlingselskab i den indiske lufthavn.

I Storbritannien er der en relativt stor befolkning, der oprindeligt har deres rødder i Kerala-provinsen, og for dem vil der være udsigt til, at det bliver noget lettere at rejse frem og tilbage til hjemlandet.

I direkte konkurrence med Air India
Air India har siden 2019 fløjet fra London til Kochi på en rute, der oprindeligt blev startet op i Heathrow og sidenhen flyttet til Gatwick Airport. Herudover er der en del rejsende, der flyver via Abu Dhabi, Doha og Dubai med mellemøstlige flyselskaber, men der savnes tilsyneladende konkurrence på den direkte rute, da billetpriserne er relativt høje.

“Den nye rute vil ikke alene være en fordel for de befolkningsgrupper fra Kerala, der bor i og omkring London, men også for dem, der bor i Skotland, Wales og Nordirland, fordi British Airways har et stort antal flyforbindelser fra disse steder til Gatwick og Heathrow,” siger en kilde til det indiske medie.

British Airways har langvarige og stolte traditioner i relation til flyvninger til Indien, der var britisk kronkoloni indtil 1947 og i dag medlem af Commonwealth of Nations. Således flyves der i dag med Union Jack på flyhalerne til fem destinationer i Indien, henholdsvis Bangalore, Chennai, Delhi, Hyderabad og Mumbai.

 

Relaterede artikler:

Verdens tredjestørste luftfartsmarked atter åbent

Hi Fly og flypop i britisk joint venture

Første lavprisrute mellem Europa og Indien