Airbus A330-300 fra flypop opereret af Hi Fly Malta. (Foto: InsectWorld | shutterstock.com)

Hi Fly og flypop i britisk joint venture

Den portugisiske wetlease-operatør Hi Fly udvider samarbejdet med det virtuelle flyselskab flypop, der endnu ikke har gået gang i lavprisruterne fra Storbritannien til Indien.

To nyetablerede flyselskaber har store planer om langdistanceruter til lavpris mellem Storbritannien til Indien. Aktørerne er henholdsvis flypop og Hans Airways.

Flypop er et britisk-indisk lavprisflyselskab, der blev stiftet af den indiske rigmand Navdip Singh Judge tilbage i 2014. Opstarten har været lang og udfordrende i forhold til at skaffe startkapital, driftstilladelse samt tilladelser til at operere ruter mellem Storbritannien og Indien.

Selskabet har leaset fire Airbus A330-300 fra flyleasingselskabet Avolon, og de første to fly er allerede og leveret og i drift. Indtil videre er det Hi Fly Malta, der i første omgang opererer flyene på dette selskabs driftstilladelse.

Det er dog ikke lavprisruter til Indien, der er startet op med, idet der i øjeblikket kun flyves wetlease med 9H-POP og 9H-PTP, der er de første to fly i flåden. POP flyver i øjeblikket for tyrkisk-tyske SunExpress fra tyske lufthavne til Tyrkiet, mens PTP lige nu er beskæftiget for canadiske Air Transat. Herudover har flyet for nylig også været på en afstikker til Grønland på en opgave for Air Greenland.

Nyetableret joint venture
Flypop skulle ifølge planen have startet op i april i år fra London Gatwick til Amritsar og Ahmedabad. Senere var det planen, at destinationer som Bangalore, Chennai, Hyderabad, Kochi, Lucknow og Pune også skulle på rutekortet.

Men det kommer givetvis til at ske i et nyt britisk joint venture sammen med portugisiske Hi Fly. Under pandemien har de to parter haft et samarbejde omkring udnyttelsen af de første to A330’ere i en preighterversion.

“Vi forventer en stigning i efterspørgslen ind og ud af vores hjemmemarked i løbet af de kommende måneder, og vi ser frem til at betjene vores kunder med det nystiftede joint venture,” siger Navdip Sing Judge, der er administrerende direktør og stifter af flyselskabet.

Et tredje og fjerde fly, der også skal opereres af Hi Flys datterselskab på Malta, vil således blive tilført samarbejdet.

“Vi ser frem til at operere flypops fly ud af Storbritannien. Hi Flys førende ekspertise inden for Airbus widebody-fly vil vise sig at være en vindende opskrift for dette joint venture,” lyder det fra Paulo Mirpuri, der er koncernchef for Hi Fly.

Parterne oplyser intet om, hvordan dette nye joint venture er skruet sammen rent selskabsretsligt.

 

Relaterede artikler:

Flypop leaser A330 til opstart i efteråret

Nyt britisk flyselskab har leaset første A330

Britisk-indisk lavprisflyselskab har valgt Stansted