Medie: Lufthansa vil overtage driften af 40 airberlin-fly

Lufthansas bestyrelse skal ifølge Süddeutsche Zeitung i dag godkende, at 40 airberlin-fly med besætninger overføres til brug for ekspansionen i Eurowings.

Det tyske flyselskab airberlin skulle angiveligt være i en så dårlig økonomisk forfatning, at der er sat en redningsplan op, der involverer konkurrenten Lufthansa. Ifølge Süddeutsche Zeitung skal Lufthansas bestyrelse i dag godkende en aftale om at wetlease 40 Airbus-fly i A320-serien fra airberlin. Ifølge det tyske medie er det planen, at flyene skal indsættes i vintertrafikprogrammet hos datterselskabet Eurowings fra slutningen af oktober måned.

Målet for airberlin er at sikre sig en anden beskæftigelse for omkring halvdelen af de omkring 130 fly, der i dag er at finde i det kriseramte tyske flyselskabs flåde. Siden begyndelsen af 2012 har Etihad Airways haft en ejerandel på 29,2 procent i airberlin, men det har indtil videre kostet Abu Dhabi-selskabet mere end en milliard euro, hvilket svarer til 7,5 mia. danske kroner.

Det tyske medie hævder endvidere, at det østrigske airberlin-datterselskab Niki skal være på vej til at blive overtaget af den tyske TUI-koncern, der i dag har 14 Boeing 737-fly udlejet til airberlin, mens Niki selv råder over 17 fly. Netop TUIfly har i sidste uge været rygtet solgt til britiske easyJet, så der sker tilsyneladende et eller andet omkring TUI-flyselskabet i øjeblikket.

I et nyligt brev til medarbejderne i TUIfly skulle ledelsen angiveligt have skrevet, at virksomheden må beskytte sine interesser, såfremt at situationen i airberlin forværres. Og der er meget der tyder på, at dette er tilfældet.

Store aktiviteter i Skandinavien
Airberlin har igennem de seneste tre år haft et samlet underskud på 1,2 mia. euro – eller godt ni mia. danske kroner. Det tyske flyselskab lider under den hårde internationale konkurrence samt det faktum, at åbningen af den nye Berlin Brandenborg-lufthavn er kraftigt forsinket, således at det ikke har været muligt at kapitalisere optimalt på de investeringer der er foretaget i materiel og nye ruter igennem de senere år.

Airberlin er en hyppig gæst i de skandinaviske lufthavne. Fra København, Stockholm, og Gøteborg flyves der op til fire gange dagligt til Berlin-Tegel, mens flyselskabet fra Billund flyver dagligt til den tyske hovedstadslufthavn. Fra København og Stockholm flyver Airberlin også op til tre gange dagligt til Düsseldorf, mens datterselskabet Niki flyver fire gange om ugen mellem Stockholm og Wien.

Der er i dag 8.600 ansatte i airberlin, og ifølge Süddeutscher Zeitung skal halvdelen af de ansatte i administrative funktioner afskediges, og indenfor den næste måned vil man angiveligt skille sig af med omkring 1.000 ansatte.

 

Relaterede artikler:

Airberlin i USA-konkurrence med SAS

Nederlag til Etihad og airberlin

Airberlin i skandinavisk offensiv

Airberlin styrer mod ren Airbus-flåde

Airberlin på vej mod 500.000 passagerer i Danmark