Widerøes ejer viser angiveligt interesse for Norwegian. Foto: Widerøe

Medie: Widerøe-ejer viser interesse for Norwegian

Det norske selskab Torghatten, som ejer hovedparten af flyselskabet Widerøe, kan ifølge norsk finansavis være interesseret i at overtage dele af Norwegian.

Fremtiden for Norwegian er meget usikker, efter at den norske regering mandag afviste at komme flyselskabet til undsætning med yderligere økonomisk støtte under coronakrisen.

Hvis krisen i Norwegian resulterer i en konkurs for selskabet, kan det åbne mulighed for, at andre aktører inden for skandinavisk luftfart overtager nogle af det norske selskabs aktiver.

En af de aktører, der viser interesse for Norwegian, er den norske transportkoncern Torghatten, som i forvejen er involveret i luftfart som hovedejer af det norske flyselskab Widerøe. Det skriver det norske dagblad Dagens Næringsliv.

Følger nøje med
Ledelsen i Torghatten vil dog ikke direkte bekræfte, at de er interesseret i at overtage nogle af Norwegians fly og medarbejdere, sådan som Dagens Næringsliv konkluderer på baggrund af anonyme kilder i markedet. På den anden side afviser Torghatten heller ikke interessen.

Til spørgsmålet fra Dagens Næringlisv, om Torghatten kan være interesseret i at overtage hele eller en del af Norwegian i tilfælde af en konkurs, svarer selskabets bestyrelsesformand Brynjar Forbergskog: “Du kan nok regne med, at vi følger nøje med i de ting.”

Bestyrelsesformanden henviser til selskabets koncernchef for yderligere kommentarer. Torghattens koncernchef Roger Granheim har dog ”ingen andre kommentarer” og kalder spørgsmålet fra Dagens Næringsliv for ”hypotetisk”.

“I øjeblikket er Norwegian i live og flyver. Hvis det skulle ændre sig, vil vi vurdere den situation,” siger han til Dagens Næringsliv.

Ejer 66 procent af Widerøe
Torghatten er en af Norges største transportvirksomheder. Koncernen ejer 66 procent af Widerøe og har også omfattende aktiviteter inden for færge- og busdrift i Norge samt tilhørende værksteder og rejsebureauer. Selskabet har cirka 7.000 ansatte og en årlig omsætning på omkring 10 milliarder norske kroner.

Widerøe er Skandinaviens største regionale flyselskab og flyver normalt til over 50 destinationer i Norge og Europa, men i øjeblikket er selskabet ligesom andre flyselskaber ramt af coronakrisen.

Widerøe var i forvejen presset på lønsomheden på en række af de mindre norske indenrigsruter, hvilket i begyndelsen af året fik selskabet til at fjerne hele 4.000 afgange i trafikprogrammet på årsbasis.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-koncernchef: Jeg udelukker ingenting nu

Den norske regering afslår at hjælpe Norwegian

Widerøe skærer 4.000 flyafgange på indenrigsruterne