Mega-jumboen Airbus A380 til Beijing

Den 1. august sætter en Airbus A380 for første gang landingshjulene på kinesisk jord. Det sker, når Emirates indsætter mega-jumboen på selskabets rute mellem Dubai og Beijing.

Flyentusiaster med Beijing som rejsemål vil fra 1. august kunne flyve til den kinesiske hovedstad ombord på Emirates´ 517-sæder store Airbus A380. Dermed bliver Emirates første selskab med A380-service til Kina, ligesom selskabet var først til New Zealand, Thailand og Korea.

Mega-flyet indsættes på rute nr. EK306, der afgår dagligt fra Dubai kl. 04:10 med ankomst i Beijing Capital International Airport kl. 15:10 lokal tid. Flyet returnerer med rute nr. EK307 kl. 23:55 med ankomst i Dubai International Airport kl. 04:20 næstfølgende dag.

A380-flyet er ikke alene et af de mest miljø-avancerede fly med betydelige reduktioner i støj, CO2-udledning samt brændstofforbrug sammenlignet med andre flytyper. Men det er også et fly, der i Emirates-udgaven indeholder alt tænkeligt luksus. Lige fra lie-flat-beds med indbygget massage i suiterne på First Class, over de nye moderne lie-flat-beds på Business Classtil det unikke entertainment-system med over 1.200 kanaler med underholdning efter behov.

Endelig er Emirates også kendt for det de særlige brusebadskabiner på First Class samt bar-området på First Class og Business Class, der mest af alt minder om en slags eksklusiv lounge.

Emirates opererer to daglige afgang til Beijing, Shanghai og Hong Kong fra Dubai samt daglig service til Guangzhou.

Emirates-koncernchefen Tim Clark udtalte ved et pressemøde i London i november sidste år, at selskabet vil starte flyvninger til København indenfor en periode på 12 – 24 måneder.

Fototekst: Brusebadskabiner ombord på Emirates A380 på First Class.