Czech Airlines ATR72-fly i Aarhus Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Midlertidig lukning af Prag-rute fra Aarhus

Czech Airlines lukker om kort tid sin ellers populære rute mellem Aarhus og Prag i knap to måneder.

Det går egentlig meget godt med tjekkiske Czech Airlines’ rute mellem Aarhus Lufthavn og Prag, som selskabet åbnede i marts i år og betjener op til fire gange om ugen. Belægningen er høj og passagererne er et godt mix af danske og tjekkiske fritidsrejsende samt danske erhvervsfolk, der har fundet ud af, at der er gode flyforbindelser videre fra Prag. Fra Prags lufthavn, Václav Havel, kan man ifølge Aarhus Lufthavn opnå flyforbindelse til blandt andet Venedig, Milano, Moskva og Tel Aviv.

Alligevel bliver ruten midlertidigt lukket i en periode på knap to måneder i starten af det nye år. Således vil der ikke blive fløjet fra midten af januar til midten af marts. Sidste flyvning inden pausen vil være søndag den 7. januar. Og første flyvning efter pausen vil være torsdag den 1. marts.

Dermed er der blandt andet ingen direkte flyrute i skolernes vinterferie i midten af februar.

Forkærlighed for ATR-fly
Lukningen skyldes ikke en forventning om et pludseligt fald i kundeefterspørgslen. I stedet skyldes det forhold, som ikke direkte har relation til ruten og dens rentabilitet.

Der er nemlig tale om, at Czech Airlines i 2018 skal have foretaget større modifikationer på sin flåde af ATR72-500 turbopropfly. Den flytype, som selskabet anvender på Aarhus-ruten. Modifikationsprogrammet er så omfattende og vil blive gennemført så hurtigt i vintermånederne, at det er nødvendigt at indstille store dele af ATR-produktionen inklusiv flyvningerne til Aarhus Lufthavn.

Czech Airlines har fire ATR72-500 maskiner, hvoraf to er ejet af Billund-selskabet Nordic Aviation Capital, der har en forkærlighed for at lease netop ATR-maskiner videre til flyselskaber fra hele verden.

Ruten fra Aarhus til Prag var oprindeligt tænkt som en sommerrute. Efterspørgslen har dog været så stor, at Czech Airlines allerede i juli besluttede, den skulle fortsætte i det kommende vintertrafikprogram og dermed blive en helårsrute. Nu bliver den så en helårsrute med en lille ufrivillig pause.

 

 

Relaterede artikler:

Aarhus-Prag bliver helårsrute

Czech Airlines justerer kapacitet på ny Aarhus-rute

Aarhus får ny rute til Prag