Det svenske flyselskab BRA har lanceret BRA Miljö Class for at give passagererne mulighed for at skåne miljøet. Foto: BRA

Miljøtillæg hos svensk flyselskab

Det svenske flyselskab BRA har lanceret en helt ny klasse – BRA Miljö Class – hvor passagererne frivilligt kan betale et miljøtillæg for at CO2-kompensere.

Hensyn til miljøet får stigende opmærksomhed fra flyselskaberne verden over. Hos flere selskaber kan passagererne betale en kompensation for den CO2-udledning, som den pågældende passager repræsenterer på en given flyrejse.

Særligt i Sverige har der i de senere år været stort fokus på luftfartens påvirkning af miljøet. Den svenske regering indførte en flyskat i april sidste år for at minimere luftfartens CO2-udledning, og siden har skattens fordele og ulemper været rigt debatteret.

Flyselskaberne, der typisk er imod en flyskat, ønsker i stedet at tage hensyn til miljøet ved – på eget initiativ – at CO2-kompensere passagerers flyrejser, eller ved at tilbyde passagererne et miljøtillæg ved bestilling af en flybillet.

I Sverige har flyselskabet BRA netop lanceret et tiltag, der giver passagererne mulighed for at tage hensyn til miljøet. Det svenske selskab har introduceret BRA Miljö Class, hvor passagererne via et miljøtillæg kan sørge for fossilfrit biobrændstof og CO2-kompensation. Det er altså ganske frivilligt for den enkelte passager, hvorvidt vedkommende ønsker at tilkøbe miljøtillægget.

Et grønnere alternativ
BRA Miljö Class skal således ikke forstås som en traditionel klasse, hvor der eksempelvis er ombordstigning før alle andre, eller hvor man kan medbringe ekstra bagage. Den fiktive miljø-klasse målretter sig til de passagerer, der blot ønsker at tage et grønt valg ved bestilling af en flyrejse.

Miljøtillægget hos BRA bliver tilgængeligt fra onsdag og koster 300 svenske kroner (212 danske kroner, red.) ud over selve billetprisen.

“Med BRA Miljö Class forsøger vi at få flere mennesker til at vælge et grønnere alternativ, så vi sammen bidrager til målet om fossilfri indenrigsflyvning i 2030,” siger Ulrika Matsgård, kommerciel direktør i BRA.

”Det er CO2-udslippet, vi skal reducere – ikke rejsen. Vi vil gennem vores tydelige satsninger bidrage til at mindske både klimaaftrykket og klimaskammen.”

Biobrændstof og CO2-kompensation
Ved køb af BRA Miljö Class indgår således biobrændstof og CO2-kompensation. BRA anvender biobrændstof for at reducere fossile CO2-emissioner og dermed nedbringe mængden af kuldioxid i atmosfæren.

BRA CO2-kompenserer ved deltage i et stort certificeret Gold Standard-projekt, hvor der investeres i tiltag, der har til formål at kompensere mængden af CO2 i atmosfæren.

BRA er et resultat af flere regionale svenske flyselskaber som Golden Air, Malmö Aviation og Sverigeflyg. Det svenske flyselskab er varemærket i den svenske luftfartskoncern Braathens Aviation. Selskabet opererer til 14 destinationer med 28 fly, og hvert år flyver 2,2 millioner passagerer med selskabet. BRA råder ifølge planespotters.net i øjeblikket over 14 ATR72, 12 British Aerospace Avro RJ 100 og fire Fokker 50.

 

Relaterede artikler:

BRA åbner Berlin-rute fra Sydsverige

BRA overtager endnu en svensk rute

Finnair vil også med på miljøvognen

DAT gør indenrigsflyvninger CO2-neutrale

Enhedslistens flyskat vil koste Danmark dyrt