Mulig recertificering af 737 MAX om få uger

Boeing satser på at 737 MAX recertificeret i løbet af få uger og få flytypen i kommerciel drift hos flyselskaber igen i tredje kvartal.

Boeings bestræbelser på at få den ulykkesramte 737 MAX-model på vingerne igen har stået i skyggen af coronapandemien, som har lammet den globale luftfart. Den amerikanske flyproducent har imidlertid fortsat arbejdet med at gøre flytypen klar til at blive certificeret på ny, mens produktionen af nye MAX-fly har været indstillet i fem måneder.

Boeing sigter nu mod at den afgørende recertificeringsflyvning med 737 MAX kan gennemføres i slutningen af juni. Det skriver de internationale nyhedsbureauer Reuters og Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med indsigt i planlægningen hos Boeing.

Samtidig er flyproducenten begyndt at underrette flyselskaber om, at man har fundet en løsning på problemerne med flytypens kabelføring, som var et af de seneste af en stribe problemer, som dukkede op undervejs i processen med at få 737 MAX godkendt på ny.

Dato er ikke fastlagt
Alle MAX-fly har haft et globalt flyveforbud siden marts 2019 efter to fatale flystyrt, der tilsammen kostede 346 mennesker livet.

En dato for, hvornår piloter fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA), kan gennemføre recertificeringsflyvningen er endnu ikke fastsat. Flyvningen skal sikre, at flyet overholder alle sikkerhedsbestemmelser.

Boeings mål har været at få 737 MAX i kommerciel service igen i tredje kvartal i år. Hvis alt går som planlagt, vil flytypen som følge af de globale coronakrise vende tilbage til et luftfartsmarked, der er helt anderledes, end da MAX sidst var i luften i marts 2019.

400 fly på lager
Boeing genoptog produktionen af 737 MAX i slutningen af maj i begrænset omfang efter et produktionsstop på fem måneder.

Da produktionen blev indstillet i januar, havde Boeing omkring 400 færdigproducerede fly oplagret i USA, mens cirka 300 fly allerede var leveret til flyselskaberne og stod parkeret i lufthavne rundt om i verden.

Flere flyselskaber har de seneste måneder annulleret deres ordrer på 737 MAX-fly hos Boeing som følge af coronakrisen.

 

Relaterede artikler:

Boeing genoptager 737 MAX-produktion

Afbestiller 34 Boeing 737 MAX-fly

Nye MAX-problemer for Boeing