Finnair Airbus A350-900. (Foto: Anna Zvereva | CC2.0)

Næsten 1,4 millioner fløj med Finnair i juni

Finnair satte passagerrekord i juni, hvor selskabet havde 11,9 procent flere passagerer end i samme måned sidste år.

I juni transporterede Finnair 1.388.000 passagerer, hvilket er 11,9 procent flere end i samme måned sidste år. Dette er det højeste antal passagerer nogensinde i en enkelt måned for det finske flyselskab.

Den største vækst målt i procent havde Finnair på ruterne til USA, hvor der samlet set var en vækst på 27 procent i forhold til juni sidste år. Finnair åbnede i marts en ny rute fra Helsinki til Los Angeles og har derudover øget antallet af afgange på ruten til San Francisco. I alt fløj 48.800 passagerer med Finnair på ruterne over Nordatlanten i juni.

Ruterne til Asien er et vigtigt marked for Finnair, og her kunne selskabet også notere fremgang i juni, da Asien-trafikken voksede med 8,8 procent til 226.900 passagerer.

Stor vækst på europæiske ruter
På de europæiske ruter havde Finnair i juni en vækst på 13,2 procent til 946.800 passagerer i forhold til juni sidste år.

Belægningen var bedst på de nordatlantiske ruter med en load-faktor på 95 procent, mens load-faktoren i Europa var 87 procent og på de asiatiske ruter 84,6 procent, hvilket er en tilbagegang på 1,6 procentpoint.

Finnair samlede kapacitet målt i Available Seat Kilometers (ASK) steg i juni med 11,2 procent, mens selskabets trafik målt i Revenue Passenger Kilometers (RPK) steg med 12,2 procent.

Tre nye Airbus A350 i drift
Finnairs kapacitet på langdistanceruterne er øget, efter at selskabet har modtaget tre nye Airbus A350-fly, der blev sat i drift i henholdsvis december sidste år og februar og i april i år. Kapaciteten (ASK) i den asiatiske trafik voksede med 11,5 procent – primært på grund af yderligere frekvenser til Hongkong og Osaka.

I europæisk trafik voksede kapaciteten med 7,1 procent. Væksten kommer fra yderligere et fly i mellemdistanceflåden, flere sæder på nogle af de eksisterende fly og længere ruter. Den ekstra kapacitet blev indsat på ruter til Stockholm, Skt. Petersborg, London og Moskva samt på nye sæsonruter som Hannover, Trondheim og Bologna.

 

Relaterede artikler:

Finnair øger på Kina med afgange til ny Beijing-lufthavn

Flot trafikvækst hos Finnair

Finnair: Beskeden påvirkning fra SAS-strejken