Passagererne er tilbage i Billund Lufthavn. (Foto: BLL | PR)

Næsten fire ud af fem passagerer tilbage i Billund

I marts blev der registeret i underkanten af 200.000 passagerer i Billund Lufthavn, og det svarer til op imod 80 procent af 2019-niveauet. I slutningen af måneden startede syv nye ruter fra lufthavnen.

Rejselysten er for alvor vendt tilbage hos danskerne. Det kan Billund Lufthavn dokumentere via passagertallene for marts måned, hvor 193.292 passagerer benyttede den internationale vestdanske lufthavn.

Det var godt nok 22 procent færre end i rekordåret 2019, der var sidste år inden coronapandemien, men det er et vidnesbyrd om, at trafikken er på vej tilbage til normale tilstande, når godt fire ud af fem passagerer er vendt tilbage.

Ifølge lufthavnen er det både fritids- og erhvervsrejsende, der atter får terminalen til at summe af liv.

“Rejsebranchen melder om gode tider med stor efterspørgsel på charterrejser, og de erhvervsrejsende melder deres ankomst igen. I det hele taget følger efterspørgslen flot det store udbud, og hvis verdenssituationen tillader det, går vi en god sommer i møde,” fastslår Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mange nye ruter giver optimisme
I april er der udsigt til, at passagertallet kan nå endnu højere op. Påsken betyder typisk, at der er flere rejsende, og samtidig er der åbnet syv nye ruter i slutningen af marts, og det bliver først i april, at dette for alvor vil kunne aflæses i trafiktallene.

Det er seks Ryanair-ruter til Madrid, Porto, Ibiza, Bari, Trapani og Torino samt en rute med Wizz Air til Tirana.

Herudover er British Airways vendte tilbage med ruten til London-Heathrow, mens Turkish Airlines igen flyver til Istanbul. I april åbner Corendon Airlines til Antalya, og de følgende måneder vil det tyrkiske selskab åbne nye ruter til destinationer i Tyrkiet, Grækenland og Spanien. Herudover kommer også den længe ventede rute til München opereret af Lufthansa.

“Der har været regulær ruteåbningsfest med indgangen til sommerprogrammet. Flyselskaberne står klar til at stille den rejselængsel, som danskerne er klar til at få forløst. Der er kommet mange spændende destinationer på rutekortet til den her sommer,” lyder det fra Jan Hessellund.

Tocifret kvartalsvækst i luftfragt
Den store vækst i luftfragten i de to første måneder af 2022 er aftaget en smule i marts, da den store airlift med testudstyr til den danske coronaindsats i årets to første måneder er ophørt. Herudover var der i marts 2021 flere chartrede fragtfly med avlsgrise til Asien, og der har ikke været samme antal chartrede fragtfly i marts i år.

Efter de første tre måneder er der håndteret 20.371 tons luftfragt, hvilket dog stadig er 13,4 procent mere end i 2021.

“Vi kan nu krydse første kvartal i 2022 af med en tocifret vækstrate i forhold til sidste år. Udviklingen på vores luftfragtside går stærkt, og det sidste vækstspring er slet ikke taget endnu – vi har nogle rigtig spændende dialoger vedrørende udvikling på fragtsiden,” understreger lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Vækst i erhvervstrafik får Heathrow-rute tilbage

Forventer at nå 2019-niveauet i flere perioder

Luftfragt stjal rampelyset i Billund Lufthavn