Boeing 737-800 fra Norwegian under landing i Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Næsten to millioner passagerer med Norwegian

Juni blev den sjette måned i streg, hvor Norwegian havde fremgang i passagertallet, og samtidig havde flyselskabet også bedre belægning på flyvningerne end måneden før.

Genopretningen fortsætter hos Norwegian, der netop har offentliggjort trafiktallene for juni. De viser, at 1,93 millioner passagerer var ombord i selskabets fly. Tallene markerer den sjette måned i træk, hvor der er fremgang i antallet af rejsende hos det norske lavprisflyselskab.

De næsten to millioner passagerer, der rejste med selskabet i juni i år, repræsenterer en stigning på 19 procent i forhold til maj, hvor der var 1.628.040 rejsende ombord i Norwegians fly.

Punktligheden i flyvningerne faldt en kende i juni sammenlignet med maj. I juni var det 69,6 procent af flyvningerne, der afgik på det tidspunkt, som de var planlagt til, mens det tal måneden før var 84,9 procent.

Belægningsgraden steg i forhold til maj
Norwegian oplyser, at den udbudte sædekapacitet i juni var på i alt 2.924 millioner passagersædekilometer, og ud af disse blev 2.482 millioner passagersædekilometer solgt til kunder.

Det betød, at Norwegian i den forgangne måned havde en belægningsgrad på flyvningerne på 84,9 procent, hvilket er en stigning på 7,20 procent i forhold til maj, hvor belægningen hos flyselskabet var 79,2 procent.

Norwegian havde i gennemsnit 68 fly som en del af driften i juni måned, hvilket er en stigning på fire fly i forhold til den foregående måned, og 99,1 procent af de udbudte flyvninger blev gennemført i løbet af juni.

Ledig kapacitet trods efterspørgsel
Flyselskabets koncernchef Geir Karlsen udtrykker tilfredshed over, at så mange af de planlagte flyvninger blev gennemført i den forgangne måned.

”Jeg er meget glad for at se, at vi gennemfører tæt på 100 procent af de 400 til 450 daglige flyvninger, vi havde sat op i juni, og det er i en måned, som har været meget udfordrende for os med strejke blandt flyteknikerne i tillæg til de mange kapacitetsudfordringer, som branchen møder på enkelte lufthavne i Europa.”

 

Relaterede artikler:

Femte måned i træk med passagerfremgang

Bedste måned hos Norwegian siden pandemien

Næsten en million passagerer med Norwegian