Claus Baunkjær, ny administrerende direktør i Naviair. (Foto: Naviair | PR)

Naviair henter erfaren topchef

Den 57-årige Claus Baunkjær tiltræder den 1. august som administrerende direktør for Naviair. Den kommende topchef har tidligere samarbejdet med lufttrafiktjenesten fra sin tid i Transportministeriet.

Den statslige lufttrafiktjeneste Naviair har siden slutningen af januar været på jagt efter en ny administrerende direktør, der skal erstatte Carsten Fich, der stopper den 31. juli i år for blandt andet at hellige sig bestyrelsesarbejde.

Naviair bestyrelse har fundet afløseren, og det bliver den 57-årige Claus Baunkjær, der tiltræder som øverste chef den 1. august. Her får han ansvaret for at videreudvikle Naviairs strategi og sikre en velfungerende drift i en tid, hvor luftfartsindustrien er stærkt på vej tilbage efter coronapandemien.

Claus Baunkjær har siden august sidste år været administrerende direktør for A/S Øresund, og før den tid var der ni år som administrerende direktør hos Femern A/S (Sund & Bælt). 

Med sig har den nye direktør også betydelig erfaring fra centraladministrationen. Først blev det fra 1993 til 2003 til 10 år som kontorchef i Finansministeriet, og herefter fulgte en næsten ligeså lang periode som afdelingschef i Transportministeriet fra 2003 til 2012.

Har kendt og fulgt Naviair i mange år
Hos Anne Birgitte Lundholt, der er bestyrelsesformand i Naviair, er der tilfredshed med ansættelsen af Claus Baunkjær, der efter hendes opfattelse er et godt match med stærke kompetencer og relevant erfaring.

”Som direktør for Femern A/S og senest A/S Øresund har Claus stået i spidsen for nogle af de største infrastrukturprojekter i Danmark i nyere tid. Samtidig har han et rigtig godt kendskab til luftfart og hele det transportpolitiske område fra sin tid som afdelingschef i Transportministeriet. Jeg er sikker på, at Claus’ erfaringer kommer Naviair til gode i de kommende år, og jeg glæder mig til samarbejdet,” lyder det fra bestyrelsesformanden.

Under sin ansættelse i Transportministeriet, der i den næsten 10 år lange periode havde ikke færre end seks forskellige ministre, havde Claus Baunkjær et tæt samarbejde med Naviair.

”Jeg er meget glad for udnævnelsen og glæder mig til at komme i gang med de mange spændende opgaver. Jeg har kendt og fulgt Naviair siden min tid i Transportministeriet og ser frem til møde mine kommende kolleger og bidrage til den fremtidige udvikling af virksomheden,” siger Claus Baunkjær.

Skal genoprette sund økonomi
Naviair kom ud af 2021 med et underskud på 2,2 millioner kroner, hvilket blandt andet var forårsaget af en trafiknedgang i dansk luftrum på 55 procent i forhold til niveauet i 2019.

Derfor er et vigtigt fokusområde for den kommende direktør at eksekvere den vedtagne strategi om at genoprette en sund økonomi i Naviair. I 2021 måtte lufttrafiktjenesten således trække 400 millioner kroner på lånefaciliteterne og har under COVID-19 opbygget en gæld på 575 millioner kroner.

Naviair har fået EU-Kommissionens godkendelse til at opkræve 398,4 millioner kroner gennem takstforhøjelser over en syvårig periode fra 2023 til at dække en del af de tabte indtægter som følge af det markant reducerede trafikniveau under coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

Naviair på jagt efter ny direktør

Naviair: “Vil gøre alt for at minimere kundernes tab”

Ny direktør tiltrådt i Naviair