Carsten Fich fratræder som administrerende direktør i Naviair den 31. juli 2022. (Foto: Naviair | PR)

Naviair på jagt efter ny direktør

Naviair skal have ny administrerende direktør, idet Carsten Fich fratræder til sommer efter blot fire år i spidsen for den statslige lufttrafiktjeneste. Fremtiden skal helliges bestyrelsesarbejde.

Den 1. maj 2018 tiltrådte Carsten Fich stillingen som administrerende direktør for Naviair, der leverer flyveledelse og andre luftfartstjenester til luftfarten.

Han afløste dengang Morten Dambæk, der havde valgt at gå på pension efter 17 år i spidsen for Naviair. Så længe kom Carsten Fich ikke til at sidde i chefstolen, da han har valgt at stoppe i Naviair med virkning fra den 31. juli 2022. En igangværende bestyrelsesuddannelse afsluttes til sommer, og derefter står fremtiden udelukkende på bestyrelsesarbejde.

“Jeg har længe planlagt, at jeg i den sidste del af min karriere ville søge udfordringer i bestyrelser og i rollen som senior advisor. Jeg har haft næsten 20 år som CEO i fire forskellige virksomheder, og ser derfor frem til at bruge min erfaring på det allerøverste ledelsesniveau,” siger Carsten Fich i forbindelse med beslutningen.

God tid til at finde efterfølgeren
Hos Naviair er der naturligvis ærgrelse over, at man allerede nu skal i gang med at rekruttere en ny person til at varetage de øverste ledelsesmæssige opgaver.

“Carsten Fich har gennem fire år både formået at udvikle og effektivisere Naviair samt bringe Naviair sikkert igennem de seneste vanskelige og udfordrende år med Corona. Bestyrelsen er kede af at skulle sige farvel til Carsten Fich, men ser frem til at han kan bidrage med sin erfaring og visionære tilgang i andre virksomheder,” lyder det fra bestyrelsesformand Anne Birgitte Lundholt.

Anne Birgitte Lundholt oplyser, at man nu vil indlede jagten på en administrerende direktør, der kan eksekvere og videreudvikle den strategi og linje, som bestyrelsen har lagt for Naviair.

“Carsten har heldigvis givet os god tid til at finde hans efterfølger, og vil fortsætte sit arbejde i Naviair i de kommende måneder.”

 

Relaterede artikler:

Naviair: “Vil gøre alt for at minimere kundernes tab”

Ny direktør tiltrådt i Naviair

Naviair får ny administrerende direktør