Anders Rex, ny administrerende direktør i Naviair. (Foto: Naviair | PR)

Naviair henter ny topchef i Washington

Naviair har ansat Anders Rex som ny administrerende direktør. Han har en baggrund fra Forsvaret og kommer senest fra en stilling som nyudnævnt forsvarsattaché i Washington.

Den dansk lufttrafiktjeneste Naviair har siden den 31. marts været uden topchef, da Claus Baunkjær forlod stillingen af personlige årsager efter blot otte måneder på posten.

I mellemtiden har finansdirektør Mads Kvist Eriksen været konstitueret som administrerende direktør for det statsejede selskab, men fra den 1. november bliver det 53-årige Anders Rex, der kan tage plads i chefstolen.

Den nye Naviair-direktør har en rang af generalmajor i Forsvaret og har tidligere været chef for Flyvevåbnet. Siden den 1. juni har han bestridt en stilling som forsvarsattaché i Washington D.C., men nu skal kufferten snart pakkes, da de fremtidige udfordringer ligger på adressen Naviair Allé i Kastrup.

“Jeg er først og fremmest glad for og stolt over den tillid bestyrelsen har vist mig med denne udnævnelse. Jeg glæder mig til samarbejdet med de mange dygtige medarbejdere og fagligheder i Naviair. Sammen står vi over for en stor opgave med at sikre og udvikle den samfundskritiske infrastruktur, som Naviair har ansvaret for at drive. For mig at se ligger der i stillingen den helt rette kombination af ledelse og luftfart,” udtaler Anders Rex.

Stærk profil 
Naviairs nye bestyrelsesformand er Flemming Jensen, der er koncernchef for DSB og tidligere koncerndriftsdirektør i SAS. Han har selv otte års erfaring som jagerpilot i Flyvvåbnet ved Eskadrille 723 på Flyvestation Aalborg, og han glæder sig over ansættelsen af Anders Rex.

“Anders har stærke ledelsesmæssige kompetencer, som kan skabe ro og tillid i og omkring Naviair. Samtidig er han  en stærk profil, som kan udvikle virksomheden i forhold til de store spændende opgaver, der ligger foran Naviair, herunder opbygningen af en ny kontrolcentral i Grønland. Vi glæder os til at byde velkommen til Anders og ser frem til samarbejdet,” hedder det i en pressemeddelelse.

Anders Rex er den tredje nye topchef i løbet af blot fem år. Den 1. maj 2018 tiltrådte Carsten Fich stillingen som administrerende direktør i Naviair, hvor han afløste Morten Dambæk, der havde valgt at gå på pension efter 17 år som chef for lufttrafiktjenesten. Carsten Fich forlod stillingen den 31. juli 2022, og herefter var Claus Baunkjær i spidsen i otte måneder inden sin afsked i foråret.

Naviair har siden coronapandemien haft store udfordringer med flyvelederkapaciteten, hvilket var årsag til en lang række forsinkelser og aflysninger i flytrafikken i Københavns Lufthavn i løbet af foråret og forsommeren.

 

Relaterede artikler:

Naviairs topchef er fratrådt

Naviair henter erfaren topchef

Naviair på jagt efter ny direktør