Richard Bransons initialer på den nye A330-900neo hos Virgin Atlantic. (Foto: Virgin Atlantic | PR)

Navngiver fly efter Sir Richard Branson

Virgin Atlantic kan om få måneder fejre 40 års jubilæum, og selskabets grundlægger, Sir Richard Branson, bliver hyldet gennem navngivning af et fly, der får navnet Ruby Rebel.

Den legendariske britiske iværksætter Sir Richard Branson stiftede den 22. juni 1984 flyselskabet Virgin Atlantic for at skabe en udfordrer til British Airways. Dermed kan flyselskabet om nogle få måneder fejre sit 40 års jubilæum.

Når man kender Virgin-ånden, kommer jubilæet uden tvivl til at blive markeret med en lang række festligheder, der allerede er skudt i gang med navngivningen af et nyt fly efter selskabets grundlægger.

En helt splinterny Airbus A330-900neo, der sættes i drift i maj, vil blive navngivet “Ruby Rebel” for at hylde grundlæggeren, og flyet får samtidig registreringen G-VSRB, hvor VS er flyselskabets IATA-kode, mens RB er initialerne for Richard Branson.

Ruby Rebel er et symbol på, at Virgin Atlantic – i stil med grundlæggerens personlighed – altid har ønsket at gøre tingene anderledes og udfordre det bestående. Derudover har flyselskabet også altid gået forrest, når det handler om LGBT-rettigheder og klimaspørgsmål, hvilket senest blev dokumenteret med den første transatlantiske flyvning på 100 procent SAF-brændstof.

Legemliggør den oprørske ånd
Udover at have holdninger til det omgivende samfund, har Virgin Atlantic også altid lagt vægt på særlige oplevelser ombord på selskabets fly, lige siden Boeing 747-flyet med navnet Maiden Voyager og registreringen G-VIRG, gik på vingerne. Selskabet var det første med skærme i ryglænet, premiumkabiner og WiFi.

“Ruby Rebel legemliggør den oprørske ånd, der altid har drevet os til at gøre tingene anderledes. Og det bedste er endnu ikke kommet,” udtaler Shai Weiss, koncernchef i Virgin Atlantic.

Selv tilføjer Sir Richard Branson, at da han valgte at starte op for snart 40 år siden, trodsede han alle råd om at lade være. Men idéen var at skabe noget, der var bedre, end det de andre havde.

“Virgin Atlantic blev skabt for at give et knaldrødt, sjovt, venligt, fabelagtigt valg, der gjorde flyvning bedre for alle. Vi udarbejdede i 1984 alle de ting, vi kunne gøre anderledes, lige fra vores fly, vores Clubhouses, vores erfaring under flyvningen og vigtigst af alt vores folk. Nu, 40 år senere, lever den oprørske ånd videre og vil fortsætte med at drive os fremad, mens vi rusker op i luftfartsindustrien i de næste 40 år og længere,” lyder det fra Branson.

 

Relaterede artikler:

Første fly over Atlanten med 100 procent SAF

Undrer sig over navnet på nyt Virgin-fly

Virgin Atlantic modtager første A350-1000