Nødlandet fly blokerede Karachi Airport

Første juledag foretog et McDonnell Douglas MD-83 en dramatisk landing i Jinnah International Airport i Karachi, Pakistan. Næsehjulet havde ikke foldet sig ud, men kaptajnen satte flyet sikkert på jorden. Flyet spærrede for al trafik i lufthavnen i seks timer.

Et McDonnell Douglas MD-83 måtte 1. juledag foretage en dramatisk landing i Jinnah InternationalAirporti Karachi, Pakistan.

Den forreste del af landingsstellet og næsehjulet havde ikke foldet sig ud, men det lykkedes kaptajnen at sætte flyet sikkert på jorden.

Der var tale om et chartret fly fra AMC Airlines, der er det første privatejede flyvedligeholdelsesselskab i Egypten. Udover vedligeholdelse har AMC Airlines også licens til passagerflyvninger, og det charterede fly var undervejs fra Tabuk Regional Airport til Quetta International Airport, da besætningen opdagede, at der var et problem med flyets næsehjul.

Frem for at flyve til bestemmelsesstedet ændrede flyet kurs og fløj til Jinnah International Airport ved Karachi i Pakistan.

Efter to mislykkedes forsøg landede flyet omkring klokken 10 lokal tid uden at den forreste del af landingsstellet og næsehjulet var gået i position.

Flyets pilot havde forinden sendt et SOS til kontroltårnet, der herefter havde indledt de normale nødlandingsprocedurer i Karachi lufthavnen.

Landingsbane lukket i seks timer

Til trods for den noget utraditionelle landing slap de i alt 74 passagerer og besætningsmedlemmer alle uskadt. Det rapporterer The News International.

Efter en efter omstændighederne vellykketlanding lå flyet med næsen direkte på runway 25L, men viste forbløffende få tegn på skade.

Landingsbanen var dog lukket i over seks timer, indtil man kunne bugsere det nødlandede fly bort fra landingsbanen.

AMC Airlines har tidligere haft endnu et MD-83 fly i selskabets flåde. Det forulykkede den 11. oktober 2007 i Istanbul Atatürk Airport, da det måtte nødlande undervejs fra Hurghada til Warszawa.

Foto: Zain Maqsood