Martin Møller Nielsen, bestyrelsesformand i Nordic Aviation Capital. (Foto: Ole Joern | Redstar)

Nordic Aviation Capital udvider ejerkredsen

Det delvist danskejede NAC får fond fra Singapore som medejer. Stifteren Martin Møller vil fortsat have en betydelig ejerandel.

Flyleasingselskabet Nordic Aviation Capital (NAC) er verdens største udlejer af regionale fly og har alene de seneste tre år investeret i nye fly for cirka 29 milliarder kroner. Nu er der udsigt til, at NAC kan ekspandere yderligere, da selskabet udvider ejerkredsen med endnu Singapore-baseret fond, som tilfører ny kapital til NAC.

NAC ejes i dag i fællesskab af selskabets stifter, danske Martin Møller Nielsen, som har 33 procent af aktierne i moderselskabet NAC Luxembourg I, og den svenske kapitalfond EQT, som sammen med KIRKBI Invest ejer de resterende 67 procent af aktierne.

GIC tilfører ny kapital
Ejerkredsen udvides nu med GIC, en langsigtet investor, som står for at investere østaten Singapores valutareserver. Transaktionen omfatter både et delvis salg af aktier fra de eksisterende aktionærer i NAC, og samtidig vil GIC tilføre ny kapital for yderligere at styrke NACs balance.

”EQT VI vil fortsat være den største aktionær og vil fortsat støtte NAC i at styrke sin position som den globale leder inden for regional flyleasing. Stifter Martin Møller vil fortsat være en betydelig aktionær og fortsætter som bestyrelsesformand,” oplyser NAC i en pressemeddelelse.

Ingen oplysninger om pris eller ejerandel
Parterne oplyser dog hverken, hvor mange penge GIC skyder i NAC, hvad købsprisen på aktierne er, eller hvordan den fremtidige fordeling af aktier i selskabet bliver.

“Det er næsten tre år siden vi gik sammen med EQT VI for at støtte vores vækststrategi. Sammen fortsatte vi vores rentable vækst og udnyttede partnerskabets globale perspektiv, erfaring og finansielle styrke. GIC tilfører yderligere finansiel styrke og kommercielle muligheder, der gør det muligt for os at udnytte ekspansionsmuligheder, når de opstår,” siger Martin Møller.

Siden partnerskabet i 2015 mellem Martin Møller og EQT har NAC mere end fordoblet sine operationelle leasingindtægter og tilføjet flere end 30 nye kunder. I dag har selskabet en flåde på 468 regionale fly og en samlet aktivbase på otte milliarder dollar (51,5 milliarder kroner).

Flere jetfly i flåden
NAC betjener over 73 flyselskaber i 49 lande og leverer fly til blandt andre British Airways, Air Canada, LOT, Azul, Lufthansa, Alitalia, Garuda, Flybe, Aeroméxico, airBaltic, Air Nostrum og Widerøe.

NAC er den største ejer og udlejer af både ATR og Bombardier turbopropfly i verden, og selskabet går i stigende grad også ind på markedet for regionale jetfly. NAC har i dag 107 Embraer 190/195-fly i sin flåde, samt 26 af de mindre Embraer 170/E175 samt syv Airbus A220-fly.

I september meddelte NAC, at det har indgået en aftale om at købe yderligere 25 Embraer 190 fra Air Canada, som er i gang med at udfase flytypen.

 

Relaterede artikler:

NAC køber 25 jetfly af Air Canada

Overskud på 2,5 milliarder kroner i NAC

NAC køber yderligere 29 Embraer-fly