Det norske flyselskab Norse Atlantic Airways og Widerøe Ground Handling er blevet samarbejdspartnere i Oslo Lufthavn. Foto: Widerøe Ground Handling

Norse i samarbejde med Widerøe

Norse Atlantic Airways, der forventer opstart i løbet af foråret, har valgt Widerøe som handlingselskab i Oslo Lufthavn. Der vil blive investeret i nyt, grønt handlingudstyr.

Når de store Boeing 787 Dreamlinere fra Norse Atlantic Airways senere på året forventeligt kommer i luften fra Oslo Lufthavn, vil det ske med assistance fra Widerøe Ground Handling.

Det nye norske flyselskab har nemlig valgt dette handlingselskab som samarbejdspartner i den norske hovedstadslufthavn. Widerøe Ground Handling skal blandt andet tage sig af bagage og flyparkering i forbindelse med Norse-flyvninger til USA, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

De første fire ud af i alt 15 Boeing 787 Dreamlinere til Norse er allerede leveret til flyselskabet i Oslo Lufthavn. Norse vil indledningsvis tilbyde flyvninger fra Oslo til flere amerikanske destinationer – herunder Fort Lauderdale og til lavprislufthavne nær New York og Los Angeles. Flybilletterne er dog endnu ikke sat til salg.

Vil sikre fleksible løsninger for rejsende
Widerøe Ground Handling blev således foretrukket af Norse frem for Menzies Aviation og SAS Ground Handling, der også opererer i Oslo Lufthavn. Norse og Widerøe havde allerede inden underskrivelsen af kontrakten et samarbejde om de fire fly, der hidtil er landet i Oslo.

”Det er glædeligt at kunne udvide samarbejdet til en fast aftale, hvor vi tager os af Norse og deres kunder på Gardermoen. I dette samarbejde har vi haft fokus på at bruge nye og moderne digitale løsninger, så passagerprocessen kan foregå effektivt. Sammen med Norse vil vi sætte fokus på digitalisering og sikre fleksible løsninger for de rejsende,” siger Kjell Ivar Maudal, kommerciel direktør i Widerøe Ground Handling.

Også hos Norse er der stor tilfredshed med at lande et permanent samarbejde med Widerøe Ground Handling.

”For os i Norse er det vigtigt at have samarbejdspartnere, der deler vores ønske om at levere gode og effektive ydelser til kunderne. Entusiasme og positivitet er også vigtigt. Derfor var det et helt naturligt valg for os at samarbejde med Widerøe Ground Handling i Oslo Lufthavn,” siger Thom-Arne Norheim, driftsdirektør i Norse Atlantic Airways.

”På samme måde som os ønsker Widerøe Ground Handling at tænke nyt og mere bæredygtigt om fremtidens luftfart.”

Investerer i grønt udstyr
Widerøe Ground Handling vil i forbindelse med den nye aftale investere i nyt handlingudstyr til brug på pladsen i Oslo Lufthavn. Der er blandt andet tale om nødvendigt udstyr til lastning og losning af containere.

Investeringerne vil være fokuseret på grøn teknologi. Hvis der er elektrificeret udstyr, vil det være førstevalget, lyder det. Widerøe Ground Handling ønsker at kunne levere en miljøvenlig service og over tid nå et mål om nulemission.

Widerøe Ground Handling har som mål at være det foretrukne valg i Oslo Lufthavn, og med aftalen med Norse er der sikret en kunde, der kan komme til at blive en stor aktør i lufthavnen.

Med tilstedeværelse i 42 lufthavne og flyvepladser er Widerøe solidt forankret i norsk luftfart. Selskabet har 1.800 ansatte, og hovedkonteret er placeret i Oslo Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Norse-chef: Opstart påvirkes ikke af omikron

Første Norse-fly ankommet til Oslo

Norse-fly med samme konfiguration som Norwegian