Første Boeing 787 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways i Oslo Lufthavn. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Første Norse-fly ankommet til Oslo

Norse Atlantic Airways har netop budt flyselskabets første Dreamliner-fly velkommen på landingsbanen i Oslo. Flyet er et af 15, der fra næste år skal flyve til en række destinationer i USA.

Mandag rundede det norske flyselskab Norse Atlantic Airways en vigtig milepæl. Det skete på en landingsbane i Oslo Lufthavn, hvor en Boeing 787-9 Dreamliner lidt før kl. 11.00 satte hjulene på asfalten efter en flyvning fra den polske hovedstad Warszawa.

Det viser en video fra Norse.

Dreamliner-flyet er det allerførste, som Norse har fået leveret, siden selskabet blev stiftet i februar i år. Ved ankomsten til Oslo Lufthavn var flyet på østrigsk register som OE-LNY, og sidenhen skal det på norsk register som LN-FNB. Flyet er to og et halvt år gammelt og har tidligere været beskæftiget af Norwegian og været på svensk register som SE-RXY.

Norse har indtil videre bestilt 15 Boeing 787 Dreamlinere. De skal flyve fra Oslo, London og Paris til lufthavne nær New York og Los Angeles samt til Fort Lauderdale, har Norse tidligere fortalt.

Modtager flere fly til foråret
Det norske flyselskab har leaset Boeing-flyet fra leasingselskabet BOC Aviation, der har hovedsæde i Singapore. Fire af selskabets piloter stod for den vigtige flyvning mellem Warszawa og Oslo. Kjetil Risan, Derek Spicer, Ulf Heikmann og Dean Kitchen befandt sig i cockpittet undervejs.

Alle flyselskabets kommende fly skal opkaldes efter en række nationalparker i Norge. Det første leverede fly har allerede fået navnet Rondane, som er en nationalpark, der befinder sig i et fjeldområde i det østlige Norge.

Flyselskabet venter fortsat på at få leveret 11 Dreamlinere, henholdsvis otte Boeing 787-9 samt tre 787-8. De næste fly i rækken leveres i løbet af foråret. Det er planen, at de vil ankomme til Oslo Lufthavn til april. Alle flyene parkeres i første omgang i hovedstadslufthavnen, indtil de skal på vingerne første gang.

Tror på stigende efterspørgsel
Norse har travlt i øjeblikket. I sidste uge offentliggjorde selskabet, at det har indgået en overenskomstaftale med Norsk Flygerforbund, som er fagforeningen for de norske piloter. I september indgik flyselskabet en lignende aftale med den britiske pilotforening BALPA.

Brikkerne er altså ved at falde på plads, så flyselskabet kan få sendt de første fly på vingerne i løbet af foråret og sommeren næste år. Bjørn Tore Larsen tror, at interessen for udlandsrejser vil stige i kølvandet på COVID-19-pandemien.

”Vi tror på, at efterspørgslen efter transatlantiske rejser vil stige kraftigt, når pandemien er bag os. Folk vil gerne udforske nye destinationer, besøge venner og familie samt tage på forretningsrejser,” lyder det fra Bjørn Tore Larsen, som er administrerende direktør og stifter af Norse.

 

Relaterede artikler:

Norse klar med pilotoverenskomst i Norge

Norse i aftale med britisk pilotforening

Norse overtager ”forfatterfly” fra Norwegian