Boeing 787 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse | PR)

Norse starter USA-ruter fra Berlin

Norse Atlantic Airways vil fra midten af august flyve til to amerikanske destinationer fra Berlin Brandenburg Airport. Dermed får selskabet indtil videre tre europæiske gateways.

I hovedkontoret hos Norse Atlantic Airways i Arendal kan man passende gå rundt og synge med på stroferne fra Leonard Cohens legendariske hit, der lyder “First we take Manhattan, then we take Berlin…”

For det norske lavprisflyselskab er netop i gang med at indtage New York, hvilket sker på premiereflyvningen fra Oslo den 14. juni, og nu har selskabet annonceret, at man fra midten af august får Berlin på rutekortet.

To Berlin-ruter
Fra den tyske storlufthavn vil Norse flyve til både New York og Los Angeles.

Der startes op den 17. august med daglige flyvninger til New York-JFK på en sen aftenflyvning kl. 19.20 og med returflyvning fra J.F. Kennedy-lufthavnen kl. 00.30 lokal tid. Ruten fra Berlin til Los Angeles betjenes tre gange ugentligt med en flydende tidtabel.

Det bliver Boeing 787-9 Dreamlinere med 338 sæder, der skal benyttes på ruten. Flyene er indrettet med 56 Premium-sæder og plads til 282 passagerer i Economy-sektionen.

“Disse to nye ruter vil give en direkte og omkostningseffektiv mulighed, der sparer både penge og tid, for lokale og internationale virksomheder, når de vælger at rejse til og fra USA eller benytter vores fragttjenester,” siger Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør for Norse. Atlantic Airways

Konkurrencesituationen i Berlin er gunstig, idet United Airlines i dag er det eneste selskab, der flyver til New York fra den tyske hovedstad. United flyver dagligt til Newark-lufthavnen, mens ruten til Los Angeles er userviceret. Hvis Norse samtidig kan få etableret et feed fra Skandinavien, vil selskabet kunne genoplive nogle af  de visioner, som Airberlin havde omkring at skabe et hub i Berlin.

Syv transatlantiske ruter
Med satsningen i Berlin kommer Norse op på indtil videre syv transatlantiske ruter. Fra Oslo vil selskabet flyve til New York, Fort Lauderdale, Orlando og Los Angeles, og den 12. august åbnes der op mellem London-Gatwick og New York-JFK.

Fra samme dato bliver der også en midlertidig rute mellem Oslo og London-Gatwick foreløbigt frem til slutningen af sommertrafikprogrammet ved udgangen af oktober.

Norse har også tidligere haft planer om at etablere ruter fra Paris, men her er der endnu ikke kommet noget konkret fra det norske lavprisflyselskab.

 

Relaterede artikler:

Norse debuterer i London Gatwick i august

Billetsalget i gang: Norse til New York-JFK

Norse udsætter opstart fra London og Paris