Boeing 787 Dreamlinere fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse Atlantic | PR)

Norse udsætter opstart fra London og Paris

Situationen i Ukraine og de høje brændstofpriser tvinger Norse Atlantic til at udsætte opstarten uden for Norge. Fra Oslo Lufthavn starter selskabet op i juni til udvalgte destinationer i USA.

Det norske startup Norse Atlantic kunne for nylig glæde sig over at have sikret sig 12 ugentlige slots (start- og landingstilladelser, red.) i London Gatwick Airport til selskabets kommende satsning med lavprisflyvninger til USA. 

Udover London har selskabet også planlagt USA-ruter fra Oslo og Paris, men det bliver i første omgang kun ruterne fra Oslo, der starter op som planlagt inden udgangen af andet kvartal. Billetsalget er foreløbigt rykket til at blive åbnet i april, og første flyvning fra Norge er planlagt til at finde sted i juni.

Det er Ukrainekrisen og de stigende brændstofpriser, der er kommet på tværs for Norses planer, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

“Tragedien som udspiller sig i Ukraine skaber en usikkerhed i international luftfart, som vi tager alvorligt. Vore fleksible leasingaftaler, lave omkostningsbase og stærk økonomiske position, kombineret med at vi ikke er begyndt at flyve, gør at vi kan starte forsigtigt og øge kapaciteten i takt med efterspørgslen samt tilpasse os uforudsete hændelse,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef og grundlægger.

Afventer markedssituationen
Ifølge Norse vil Paris og London blive en del af ruteudbuddet, så snart markedssituationen tillader det.

“Vi har den nødvendige fleksibilitet for hurtigt at kunne tilpasse os uforudsete hændelse, sådan at vi kan sætte flere fly i trafik og tilbyde rimelige billetter til spændende rejsemål, så snart markedssituationen tillader det. Team Norse er meget motiveret, og det at vi herudover kun betaler for flyene, når de er i drift, er også en konkurrencefordel,” uddyber koncernchefen.

Norse Atlantic har allerede fået leveret de første ni af 15 Boeing 787 Dreamlinere, og der er rekrutteret piloter og kabinepersonale til de første fly. Der er etableret en base for piloter i Oslo, mens kabinepersonalet er ansat på en base i Fort Lauderdale i Florida.

Herudover kommer Norse til at etablere flere crewbaser andre steder i takt med, at aktiviteterne øges, og der er allerede igangsat rekruttering af kabineansatte i Oslo også.

50 millioner kroner i foreløbige opstartsomkostninger
Norse Atlantic blev grundlagt i februar sidste år, og i selskabets første regnskabsår, der sluttede den 31. december 2021, blev der realiseret et driftsunderskud på 7,96 millioner dollars, hvilket svarer til 53,4 millioner kroner.

Det fremgik af den seneste halvårsrapport, der blev offentliggjort i begyndelsen af marts.

Her kom det også frem, at Norse planlægger at øge fra de nuværende 75 til 1.600 ansatte når samtlige 15 fly er i drift.

 

Relaterede artikler:

Norse vil øge fra 75 til 1.600 ansatte

Norse debuterer fra Oslo til USA inden 30. juni

Norse-chef: Opstart påvirkes ikke af omikron