Riga Airport. Foto: Wikimedia Commons.

Norwegian vil åbne fire nye baser

I midten af 2017 vil Norwegian åbne to nye baser i USA samt yderligere to europæiske baser, hvoraf den ene bliver base for Boeing 737MAX-flyene.

Efter at det irske datterselskab Norwegian Air International for en uge siden endelig fik en længe ventet tilladelse til at flyve til og fra USA, gør Norwegian nu klar til at etablere fire nye baser. To i Europa og to i USA.

I Europa har Norwegian planer om at åbne baser i Edinburgh i Skotland og Riga i Letland i andet eller tredje kvartal 2017.

Edinburgh-basen skal huse nye Boeing 737MAX-fly og en muligvis også Boeing 787 Dreamlinere til brug på transatlantiske ruter opereret af Norwegian Air International på basis af selskabets EU-driftstilladelse og amerikanske ”foreign carrier permit”. Basen i Riga skal huse nogle af Norwegians nuværende Boeing 737-800 fly, der skal beflyve intraeuropæiske ruter på Norwegian Air Internationals driftstilladelse.

På irsk tilladelse
Norwegian Air Internationals EU-driftstilladelse bruges allerede i dag til Norwegians intraeuropæiske flyvninger med prefix’et D8 fra seks baser i Spanien samt fra baserne i London Gatwick og Helsinki.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle mandag i denne uge, så er det desuden planen, at Norwegians basefly i Københavns Lufthavn fra årsskiftet skal opereres på den irske EU-tilladelse. Senere vil det samme ske for flyene på selskabets base i Stockholm Arlanda. Det skal give Norwegian mulighed for at åbne nye ruter, som selskabet med den nuværende norske driftstilladelse i ryggen ikke er i stand til at åbne, da Norge ikke er EU-medlemsland.

Tyndere ruter
I USA er det ganske små lufthavne på den amerikanske østkyst, som Norwegian har kig på som nye baser for i første omgang fire nye Boeing 737MAX-fly. Nær New York er det lufthavnen i Newburgh omkring 100 kilometer nord for New York samt lufthavnen Bradley International Airport nord for byen Hartford i staten Connecticut nordøst for New York, som Norwegian overvejer at slå sig ned i.

Desuden har Norwegian kig på lufthavnen nær den lille by Portsmouth i New Hampshire omkring 90 kilometer nord for Boston, samt lufthavnen ved byen Providence i staten Rhode Island syd for Boston. Norwegian har endnu ikke lagt sig fast på hvilke to lufthavne man vil benytte sig af.

At Norwegian har kig på meget små amerikanske lufthavne og en lufthavn som Edinburgh skyldes, at selskabet med de nye Boeing 737MAX-fly bliver istand til at operere ”tyndere” transatlantiske ruter.

Norwegian har i forvejen en pilotbase i Fort Lauderdale i Florida samt en base for sin kabinebesætning i New Yorks JFK-lufthavn.

 

 

Relaterede artikler:

Skub på irske Norwegian-ruter efter tildeling

Permanent USA-tilladelse til Norwegian

Norwegians København-base skal på irsk licens