Et Boeing 787-9 Dreamliner fly med den danske entertainer Victor Borge er det ene af de to nuværende fly på Norwegian Air UK's driftstilladelse. Foto: Norwegian/PR

Norwegian åbner endnu en USA-langdistancerute

Fra sommeren 2017 åbner Norwegian yderligere en rute fra Paris-CDG lufthavnen og øger på de eksisterende ruter.

Dreamlinere strømmer ind i Norwegians flåde, som løbende bruger flyene til at åbne nye ruter. Fra næste sommer åbner Norwegian således en ny forbindelse mellem Orlando i Florida, USA og Paris Charles de Gaulle-lufthavnen i Frankrig. Ruten starter op den 31. juli 2017 med en ugentlig afgang på mandage.

I samme ombæring øger Norwegian kapaciteten på sine eksisterende ruter fra Charles de Gaulle, således at New York-ruten fra 29. juli 2017 betjenes dagligt mod nuværende fire ugentlige.

Derudover øges der på Los Angeles fra to til fire ugentlige samt fra en til to ugentlige på Fort Lauderdale – sidstnævnte dog kun i sommersæsonen.

“Vi har haft utrolig stor efterspørgsel på vores billetter på begge sider af Atlanten og fløjet med fyldte fly, så det er tydeligt, at både franskmænd og amerikanere har benyttet muligheden for at komme billigt og komfortabelt mellem kontinenterne,” siger informationschef Daniel Kirchhof til CHECK-IN.dk.

Ingen føderuter til Paris-CDG
Norwegian har tilsyneladende fået godt fat i det lokale franske marked, hvilket også er nødvendigt, idet det ikke er muligt at føde passagerer ind til den franske storlufthavn. Samtlige Norwegians europæiske ruter går til og fra Paris-Orly-lufthavnen syd for den franske hovedstad.

Alligevel kan Norwegian fejre et års jubilæum for langdistanceruter ud fra Charles de Gaulle-lufthavnen med en anseelig ekspansion, og der er formentlig meget mere på vej. I 2016 har Norwegian modtaget tre Boeing 787-9-fly, men næste år modtager selskabet yderligere ni fly af samme type for året efter at toppe leveringsstrømmen med 11 fabriksnye fly fra Boeing Commercial Airplanes i Everett.

Udenfor Skandinavien beflyver Norwegian i dag USA fra London Gatwick og Charles de Gaulle, imens Barcelona og Amsterdam føjes til det oversøiske rutekort fra 2017. Norwegian oplyser, at op mod 50 procent af selskabets passagerer i dag kommer fra ikke-skandinaviske lande.

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner langdistancebase i Amsterdam

Norwegian overvejer base i Buenos Aires

Norwegian-premiere mellem Paris og USA

Norwegian åbner langdistanceruter fra Paris

Norwegian bliver største europæiske Dreamliner-operatør