Norwegian Boeing 787 Dreamliner ved start fra San Francisco International Airport. (Foto: SFO | Facebook)

Norwegian direkte fra Skandinavien til San Francisco

Næste sommer vil Norwegian flyve direkte fra Oslo til San Francisco, hvormed SAS ikke længere er alene om at betjene San Francisco International Airport fra Skandinavien.

Da Norwegian åbnede sin første rute til San Francisco Bay-området, der omfatter byerne San Jose, San Francisco og Oakland, valgte selskabet at benytte Oakland International Airport, angiveligt på grand af lavere afgifter og færre slotrestriktioner.

Men fra sommeren 2020 vil Norwegian samle samtlige flyvninger i San Francisco International Airport (SFO), hvilket betyder, at der fra slutningen af marts bliver direkte flyvninger fra Oslo og Rom i tillæg til de nuværende ruter fra London, Barcelona og Paris.

“I sommersæsonen 2020 og fremover vil vi tilbyde alle vores fem Bay Area-flyvninger fra San Francisco International Airport, hvilket vil styrke vores indsats for at skabe rentabilitet. Vi vil gerne takke vores partnere og venner i Oakland International Airport for deres enorme støtte under vores operation fra maj 2014 til for kun et par måneder siden,” siger Matthew Wood, der er kommerciel direktør hos Norwegian.

Ruten Oslo til San Francisco starter op den 30. marts, og der flyves to gange ugentligt med Boeing 787-9 Dreamliner. Den 10 timer og 25 minutter lange flyvning fra Oslo Lufthavn er planlagt til kl. 17.35 og med ankomst i San Francisco International Airport kl. 19.00 lokal tid samme dag. Returflyvningen finder sted kl. 21.00, og flyet ankommer den følgende dag kl. 15.55 i Oslo.

Flyvetiden i østgående retning er på ni timer og 55 minutter.

Flytning indledt i 2019
Norwegian startede med at flytte ruterne fra Oakland til San Francisco i det netop afsluttede sommertrafikprogram. Da det i november 2018 blev kendt, at det norske lavprisflyselskab skiftede fra Oakland til San Francisco på ruten fra London, afviste den danske kommunikationschef imidlertid, at der var planer om at flytte andre ruter, selvom daværende koncernchef Bjørn Kjos signalerede, at der kunne være mere på vej.

“Vi har ingen planer om at ændre beflyvningen af Oakland og Fort Lauderdale fra de øvrige europæiske lufthavne,” sagde Andreas Hjørnholm dengang til CHECK-IN.dk.

Det viste sig således ikke at holde stik. Ruterne fra København og Stockholm til Oakland lukkede dog, og nu flyves der fra fem europæiske lufthavne, der fremover vil være de primære gateways til USA-ruterne.

SAS flyver også til San Francisco International Airport, idet selskabet siden den 8. april 2013 har SAS fløjet direkte fra Københavns Lufthavn. I opstarten var der seks ugentlige afgange og siden efteråret 2015 har SAS betjent den californiske lufthavn med daglige afgange.

 

Relaterede artikler:

Norwegian udskifter Oakland og Fort Lauderdale

Norwegian åbner San Francisco-rute fra CPH

SAS øger til San Francisco