SAS øger til San Francisco

I det kommende vintertrafikprogram vil SAS indsætte en ekstra ugentlig afgang til San Francisco. Det skandinaviske flyselskab udnytter dermed, at Norwegian reducerer fra Skandinavien til USA´s vestkyst.

I denne sommer har Norwegian fløjet SAS agterud på de direkte ruter fra Skandinavien til USA´s vestkyst. Hele 13 gange om ugen flyves der samlet fra Skandinavien til Los Angeles og Oakland på USA´s vestkyst med en sædekapacitet, der er dobbelt så stor som SAS.

SAS flyver blot dagligt fra København til San Francisco, mens Norwegian flyver otte gange om ugen til Los Angeles og fem gange til Oakland, der er en alternativ lufthavn til San Francisco. Norwegians udbyder 7.566 sæder om ugen på vestkystruterne, mens SAS må nøjes med 3.430 sæder til San Francisco.

Men i det kommende vintertrafikprogram slår SAS igen, idet Norwegian har valgt at reducere på vestkystruterne for at gøre plads til rutenyheder som Las Vegas og San Juan.

SAS vil øge fra seks til syv ugentlige afgange fra København til San Francisco, når vintertrafikprogrammet træder i kraft.

“Takket være den store efterspørgsel på SAS´ rejser til USA, kan vi nu glæde kunderne med, at de til vinter kan flyve dagligt til San Francisco til København. Med vores 106 ugentlige afgange til og fra fem destinationer i USA og helt nye flykabiner, som kunderne har taget rigtig godt imod, er SAS det stærkeste tilbud mellem Skandinavien og USA,“ siger Eivind Roald, der er koncerndirektør for kommercielle aktiviteter i SAS.

Flere til Los Angeles end San Francisco
I dag er Norwegian det største skandinaviske flyselskab på den amerikanske vestkyst med flyvninger til såvel Los Angeles som Oakland.

I en 13 måneders periode fra 1. marts 2011 til 31. marts 2015 rejste 175.563 passagerer med Norwegian til og fra Los Angeles. I disse tal er dog indregnet passagerer fra London Gatwick-lufthavnen.

Til sammenligning var der 154.825 passagerer på SAS-ruten fra København til San Francisco til samme periode. Oveni dette kommer passagererne til Oakland International Airport, som også var et betydeligt antal i 2014.