Norwegian-fly i Midtjyllands Lufthavn. (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian er landet i Karup

Mandag formiddag landede det første Norwegian-passagerfly i Karup – forsinket mere end 2 timer p.g.a. vintervejr og de-icing ventetid i Københavns Lufthavn.

Kong Vinter var ikke særlig venlig overfor Norwegian, da selskabet mandag på premiere-flyvningen til Karup Lufthavn blev forsinket mere end 2 timer.

Norwegian flight DY3052 var scheduleret til at ankomme til Karup kl. 08:45, men klokken passerede 11:00 før flyet parkerede inde foran terminalen.

Ombord var ca. 60 passagerer, selvom flyet oprindeligt var annonceret som udsolgt. Det samme var tilfældet på returflyvningen fra Karup, hvor kun 55 skulle med retur til hovedstaden med noget forsinkelse.

På et pressemøde i lufthavnen blev Norwegians danske salgschef Frank Nordbjerg Olesen spurgt, om han havde mistanke om, at “nogen“ af chikanemæssige årsager havde booket billetter til 1 krone, som ikke var blevet benyttet. “Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig,“ svarede salgschefen.

Det første Norwegian-fly i Karup Luthavn var et af de ombyggede Boeing 737-300 fly med plads til 148 passagerer. Et fly indrettet med lædersæder samt stolelommen flyttet op øverst på stoleryggen, således at benpladsen udnyttes optimalt.

Lufthavnschef Erik Jakobsen fortalte den fremmødte presse samt medlemmer af rejseindkøberforeningen COTRA, at lufthavnen indtil viderehar ansat 10 nye medarbejdere til at håndtere det norske selskabs aktiviteter i det midtjyske.

Salgschef Frank Nordbjerg Olesen fra Norwegian benyttede lejligheden til at fremhæve selskabets 13 “udenrigsruter“ fra Karup. Det er dog ikke direkte forbindelser, men gennemgående forbindelser via København med gennemcheckning af bagage.