Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner i London Gatwick Airport. (Foto: Simon Wright | CC 2.0)

Norwegian erstatter MAX 8 med Dreamliner

Groundingen af samtlige 18 Boeing 737 MAX 8 tvinger nu Norwegian til at indsætte 338-sæders Dreamlinere på USA-ruter fra Dublin.

Norwegian har siden EASA´s beslutning om, at alle Boeing 737 MAX-fly skal sættes på jorden, handlet hurtigt for at afbøde virkningerne i trafikprogrammet. Det har nemlig medført aflysninger og sammenlægning af afgange, at Norwegian har været tvunget til at sætte 18 MAX-fly på jorden.

MAX-flyene har blandt andet være anvendt til Norwegians transatlantiske ruter fra Dublin til den amerikanske østkyst, og nu vælger Norwegian at indsætte store 338-sæders Boeing 787-9 Dreamlinere på disse ruter.

Det sker allerede fra i eftermiddag, når det britisk registrerede Dreamliner-fly G-CKWF med selveste Charles Lindbergh på halen, bliver indsat på den daglige rute mellem Dublin og New York-Stewart International Airport. Flyet overføres tidligt på eftermiddagen fra basen i London Gatwick Airport til den midlertidige base i Dublin.

Samler passager til Stewart og Providence
Første flyvning med Dreamlineren finder sted kl. 15.20 lokal tid onsdag eftermiddag, og passagerer til Providence Airport, der ligger i staten Rhode Island, vil blive taget med på samme fly til Stewart International Airport og derfra sendt videre i busser til Providence.

Mens Boeing 737 MAX 8 har plads til 189 passagerer, er der 338 sæder i Boeing 787-9 Dreamliner, hvoraf 56 sæder er forrest i Premium Economy-kabinen, mens de resterende 282 sæder findes på Economy Class.

Norwegian beklager, at det har været nødvendigt at foretage disse justeringer, og selskabets koncernchef har også været ude at undskylde.

“Først og fremmest vil jeg beklage over for de kunder, som bliver berørt af, at vi har sat vores MAX-fly på jorden indtil videre. Nu er vores første prioritet at hjælpe kunderne på bedste mulige måde. Vores fantastiske medarbejdere i Norwegian har arbejdet hele natten for at finde løsninger for de passagerer, som er blevet berørt af dette,” udtaler Bjørn Kjos.

 

Relaterede artikler:

MAX-fly på jorden koster millioner i døgnet

Norwegian grounder sine 737 MAX (opd.)

Norwegian lancerer tre nye USA-destinationer