Norwegian Boeing 737-800 i Helsinki Airport. (Foto: Teemu Pesonen | GNU 1.2)

Norwegian flyver igen fra Helsinki

Oslo og Stockholm er tilbage blandt fem Norwegian-destinationer fra Helsinki, men Københavns Lufthavn er der ikke blevet plads til.

Den 28. juni genoptager Norwegian sine flyvninger i Finland. Norwegian flyver i første omgang fra Helsinki Lufthavn til Oulu, Oslo, Stockholm, Málaga og Alicante. København er i første omgang ikke kommet med på rutekortet.

“Vi er meget glade for at genstarte flyvninger fra Finland og byde vores finske kunder velkommen om bord. Vi har mærket en stigning i vores kunders interesse for at flyve igen, og vi vil gradvist føje flere destinationer til fra Finland,” siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

Norwegian valgte sidste år at lukke det meste af sit rutenet ned under coronaen og efter en kort opskalering i løbet af sommeren, blev der reduceret fra 21 til seks fly i løbet af november sidste år. Disse fly blev næsten udelukkende benyttet på norske indenrigsruter.

Stærkt fokus på Norden
Men efter den vellykkede rekonstruktion i slutningen af maj er Norwegian stærkt på vej tilbage. Og selskabet har et stort fokus på det nordiske hjemmemarked, der udover Norge består af Danmark, Sverige og Finland.

”Flyvninger i og fra de nordiske lande til resten af Europa har altid været selve rygraden i Norwegians rutenetværk, og det er dette, der danner grundlag for, hvordan Norwegian skal se ud fremover,” sagde Jacob Schram, da den ny forretningsplan blev præsenteret i begyndelsen af 2021.

Har været store på København
Norwegian har tidligere været en stor aktør på ruten mellem København og Helsinki. Da selskabet i 2019 præsenterede første udgave af sommertrafikprogrammet, var der samlet 19 ugentlige afgange mellem København og Helsinki, heraf tre daglige afgange på samtlige hverdage.

Men siden blev der skåret kraftigt ned på ruten, og man endte med en daglig hverdagsafgang med yderligere fire afgange fordelt på lørdage og søndage.

Norwegian etablerede sig oprindeligt på Helsinki-ruten tilbage i foråret 2011, da man åbnede en base i den finske hovedstadslufthavn med i alt tre fly. Sidenhen fulgte endnu en hverdagsafgang, og den tredje afgang blev tilføjet i sommeren 2018.

 

Relaterede artikler:

Norwegian er atter en fri fugl

Norwegian lukker indenrigsrute efter to måneder

Norwegian søger konkursbeskyttelse i Irland