Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner i Købehavns Lufthavn.

Norwegian garanterer Dreamliner fra CPH

Om 10 dage vil Norwegian åbne nye ruter fra København til New York og Los Angeles. Selvom selskabets fjerde langdistancefly stadig gennemfører testflyvninger hos Boeing, garanterer Norwegian, at ruterne flyves med Dreamliner-fly.

I lørdags gennemførte Norwegians fjerde Dreamliner-fly, EI-LND, den første testflyvning fra Boeing´s Paine Field Airport til Grant Count International Airport, der primært benyttes af det amerikanske luftvåben og af Boeing.

Dreamliner-flyet skal gennemgå flere testflyvninger, inden de såkaldte “acceptance flights“ med Norwegian´s eget personale bliver foretaget. Herefter kan kursen sættes mod Europa, hvor flyet skal indsættes i trafikprogrammet umiddelbart efter ankomsten.

EI-LND er planlagt til at skulle benyttes på den nye rute fra København til New York-JFK, der åbner den 28. februar samt på ruten til Los Angeles, der får premiere den 1. marts.

Selvom der kun er 10 dage til åbningen af de to nye CPH-ruter, forventer Norwegian stadig, at flyet bliver klar til tiden.

“Planen har hele tiden været at starte til New York og Los Angeles med en Boeing 787 Dreamliner, og det er det fortsat,“ siger Johan Bisgaard Larsen, der er presse- og markedschef hos Norwegian i Danmark.

På baggrund af de massive problemer med Dreamliner-flyene meddelte Norwegian i begyndelsen af året, at fremtidige Dreamliner-fly skulle gennemføre en 30 dages træningsperiode før de blev sat i drift. Men det er således ikke tilfældet med dette fly, men først fra leveringen af den femte Dreamliner, der får registreringen EI-LNE.

Udsolgt premiereflyvning
På den første afgang fra København til Los Angeles er der allerede udsolgt på Economy Class. Det vil sige, at samtlige 259 økonomiklassesæder er solgt på forhånd. Tilbage er der blot et udvalg af de 32 sæder i Premium-sektionen, hvor billigste enkeltbillet lyder på 5.499 kroner.

Anderledes ser det ud med den første flyvning fra København til New York-JFK. Her er der stadig ledige pladser på Economy Class, og billigste enkeltbillet sælges i øjeblikket for 1.501 kroner.

Hos Norwegian mener man ikke, at den lave pris er udtryk for et utilfredsstillende salg.

“Vi er godt tilfredse med salget på New York-ruten. Den lave pris på premiereflvyningen skyldes, at vi netop nu afvikler en kampagne på vores langdistanceprodukt. Overordnet set har danskerne tager godt imod vores langdistanceruter“ forklarer Johan Bisgaard Larsen.

Norwegian flyver i første omgange to gange ugentligt til New York, mens antallet af ugentlige afgange øges til fire i løbet af sommertrafikprogrammet. Til Los Angeles flyves der også to gange ugentligt fra rutens start, mens der senere vil blive opgraderet til tre ugentlige afgange.

På ruten fra København til New York skal Norwegian i første omgang konkurrere med SAS om passagererne, idet det skandinaviske flyselskab i vinterhalvåret flyver dagligt til New York-Newark, mens der i sommertrafikprogrammet flyves 12 gange om ugen. I højsæsonen kommer amerikanske Delta Air Lines tillige med en daglig flyvning fra CPH til New York-JFK.

Til Los Angeles og dermed den amerikanske vestkyst er SAS også en konkurrent, idet selskabet flyver op til seks gange ugentligt til San Francisco.