Norwegian gør det gratis at booke om

Gebyrfri ændring af alle billettyper på indenrigsrejser, der bliver købt i juni, lyder tilbuddet fra Norwegian. Hos SAS og DAT koster det et sted mellem 200 og 600 kroner at ændre de billigste billetter.

Norwegian øger konkurrencen på indenrigsruten mellem København og Aalborg ved at ændre på sin gebyrpolitik.

Billetter, købt fra 7. juni og resten af måneden, kan ændres gratis, også selvom billetten i sit udgangspunkt ikke er fleksibel.

“Vi tror, kunderne vil sætte pris på vores tiltag. Samtidig er det en fin måde for os at byde kunderne velkommen tilbage,” siger Christoffer Sundby, koncerndirektør for markedsføring, salg og kundeservice i Norwegian.

Tilbage på dansk indenrigs
Selskabet er for alvor vendt tilbage til dansk indenrigsflyvning og har nu fire daglige returflyvninger mellem Aalborg og København. Et tal der ser ud til at vokse til seks flyvninger fra midten af august.

Norwegian opererer med tre typer billetter: LowFare og LowFare+ samt FullFlex. I forvejen kostede det ikke noget at ændre en FullFlex-billet, mens det har kostet 600 kroner (plus en eventuel prisforskel) at ændre sin LowFare eller LowFare+ billet.

Norwegian forklarer, at rejserestriktioner og smitteudviklingen har betydet stor usikkerhed for de rejsende. Tidligere har selskabet i en periode givet øget fleksibilitet på internationale flyvninger, og nu gælder det tilbud også på indenrigsflyvningen.

Fra 200 til 600 kroner
De to konkurrenter på ruten mellem København og Aalborg, DAT og SAS, har ikke reageret på Norwegians udspil. Af SAS’ hjemmeside fremgår, at det koster 600 kroner plus eventuel prisforskel at ændre en Go-billet, en Go Flex billet kan ombookes uden gebyr mod betaling af en eventuel prisforskel,  mens det med en Plus-billet er gratis at booke om-  igen mod betaling af en eventuel prisforskel.

DAT opererer med tre forskellige typer billetter. De dyreste billetter, Super Flex, har gratis ombooking indbygget. Med en billettype, der hedder Bedre, koster det 200 kroner (plus eventuel prisforskel), og med den billet, der hedder God, koster det 500 kroner plus eventuel prisforskel.

Opdateret 8. juni med oplysningen om, at SAS har en Go Flex billet, der kan ombookes uden gebyr mod betaling af en eventuel prisforskel.

Relaterede artikler:

DAT: “Det bliver blodigt”

Norwegian: “Vi går lidt konservativt til værks”

SAS indsætter Airbus A320neo på indenrigsrute