Norwegian: Hård konkurrence til Florida

Norwegian forventer hård konkurrence til Fort Lauderdale-ruten, når SAS fra efteråret 2016 vil flyve dagligt fra Skandinavien til Miami.

SAS kunne i sidste uge løfte sløret for nye langdistanceruter til Los Angeles og Miami.

Ruten til Miami igangsættes på et endnu ikke fastsat tidspunkt i løbet af efteråret 2016, og der flyves tre gange om ugen fra København til Miami, men der vil blive fire ugentlige afgange fra Oslo.

I dag flyver Norwegian i vinterhalvåret to ugentlige afgange fra henholdsvis København, Oslo, Stockholm og London til Fort Lauderdale. Med den kommende SAS-rute til Miami vil sædekapaciteten på direkte ruter fra Skandinavien til Florida blive fordoblet, hvilket vil give øget konkurrence.

“Det kommer ikke som den store overraskelse for os, at SAS åbner til Miami. Vi hilser konkurrence velkommen, og det vil i sidste ende betyde billige billetter til passagererne. Men der bliver hård konkurrence,“ siger informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

I øjeblikket har Norwegian succes med selskabets langdistanceruter, og ifølge informationschefen var der en belægning på 97 procent i juli måned.

Transfermuligheder og attraktiv tidtabel
Selvom der blot er 50 kilometer og en halv times transporttid mellem Fort Lauderdale og Miami på Floridas østkyst, er der en forskel på, hvad passagererne kan forvente, når man rejser via de to destinationer.

Miami International Airport er den største lufthavn i Florida med årligt omkring 40,9 mio. passagerer. Samtidig er det også en vigtig transferlufthavn i forhold til de sydamerikanske ruter, hvilket SAS kan drage fordel af med en tidtabel, hvor flyet fra Skandinavien ankommer kl. 13.50 og afgår igen kl. 15.50.

At havnen i Miami samtidig er den største og førende krydstogtshavn i Florida med 4,8 mio. årlige gæster, kan give SAS yderligere fordel.

Hos Norwegian understreger man, at lufthavnen Hollywood International Airport i Fort Lauderdale med medd op imod 25 mio. årlige passagerer er hurtigere og mere bekvem at rejse til og fra. Lufthavnen ligger tæt ved Port Everglades, der med 3,9 mio. årlige krydstogtsgsæster er Floridas næstvigtigste cruise-havn.

Norwegians tidtabel er blot ikke egnet til krydstogtsgæsterne, da de fleste krydstogter starter fra Port Everglades sidst på eftermiddagen, hvilket er nogle timer før, at Norwegian-flyene kommer ind fra Skandinavien. Norwegian har schedulerede ankomster mellem kl. 20.00 og 21.00.

Noget kunne således tyde på, at SAS har gode muligheder for at vinde kampen om transfer- og krydstogtspassagererne, mens Norwegian formentlig vil satse på point-to-point fritidspassagerer.