Norwegian Boeing 737-800 i Aalborg Lufthavn: (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian hæver også indenrigspris til Aalborg

Der gik lige nøjagtigt 48 timer efter, at SAS forhøjede priserne på de danske indenrigsruter, før Norwegian fulgte efter. Norwegians laveste returpris på ruten fra København til Aalborg er således blevet hævet med lige godt 15 procent.

Det bliver nu definitivt dyrere at rejse på Danmarks største indenrigsflyrute mellem København og Aalborg.

I sidste uge valgte SAS som en den af en generel prisforhøjelse at sætte priserne op med lige over 20 procent på de billigste returbilletter. Det betød 200 kroner ekstra oveni returprisen, der fremoverlyder på1.172 kroner inklusive salgstillæg.

Flere SAS-pendlere har givet tydeligt udtryk for utilfredshed med beslutningen fra SAS og har truet med fremover at benytte det konkurrerende lavprisflyselskab Norwegian. Men der skulle gå blot 48 timer, inden Norwegian også at hæve billetpriserne.

Således koster den billigste returbillet med Norwegian fremover 778 kroner på ruten mellem København og Aalborg, hvilket er en stigning på 100 kroner svarende til lige godt 15 procent. Hertil kommer et tillæg for bagage, sædevalg og betaling med kreditkort, hvis dette vælges til.

Markedskræfterne råder
Forklaringen fra SAS på prisstigningen var, at efterspørgslen i øjeblikket er stærk, og at der er behov for at øge priserne og sænke omkostningerne, således at selskabet får mulighed for at forbedre indtjeningen.

Hos Norwegian siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen:

“Det er korrekt, at vi har justeret priserne på Aalborg-ruten, men ikke til Karup. Billetpriserne til Aalborg afgøres af udbud og efterspørgsel.“

Dermed er det slået godt og grundigt fast, at det er markedskræfterne der afgør prisudviklingen på danske indenrigsruter.

Norwegians beslutning om at sætte priserne op på indenrigsruten til Aalborg skaber dogikke just glæde i den nordjyske lufthavn.

”Jeg ermeget utilfreds med, at man hæver prisenpå en rute, uden at gøre detpå andre ruter. Men samtidig anerkender vi også, at det er udbud og efterspørgsel, der styrer det. Det vil dog i sidste ende gøre det mere attraktivt for en tredje operatør at komme ind ruten,“vurderer lufthavnsdirektør Søren Svendsen.