Fly fra Air Transat i lufthavnen i Montreal. (Foto: Joel Serre | Shutterstock.com)

Norwegian i samarbejde med canadisk selskab

Norwegian er nu det 11. selskab i Connectair by Air Transat og indgår dermed med flyforbindelser til norske destinationer fra fire europæiske gateways. Air Transat forsøgte forgæves Montreal-rute til CPH.

Norwegian har indgået endnu et samarbejde om såkaldt virtuel interling, hvor tidtabeldata mellem to flyselskaber forenes, så der skabes overblik over mulige sammensatte flyforbindelser, uden at flyselskaberne er forpligtet over for hinanden og til at overføre bagage mellem flyene.

Sådan et samarbejde indgik Norwegian i april med det norske Norse Atlantic Airways, der flyver til USA fra Oslo, London, Berlin og Paris.

Det nye samarbejde er indgået med canadiske Air Transat, der har tilføjet Norwegian til en digital platform med navnet Connectair by Air Transat. Det betyder, at rejsende fra Canada kan kombinere flyvninger med Norwegian-ruter til Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Via det nye samarbejde kan rejsende med Air Transat flyve til Norge med Norwegian via Paris-CDG, London-Gatwick, Rom eller Barcelona.

Sammen med 10 andre flyselskaber
Air Transat kan i dag via sin Connectair-platform tilbyde 275 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten og Central- og Sydamerika samt Canada.

Norwegian bliver den 11. partner i Connectair by Air Transat, der i forvejen tæller Aegean Airlines, Air North, ASL Airlines, Avianca, Azores Airlines, EasyJet, Loganair, Pascan, Sky Express og Vueling.

Air Transat er et flyselskab, der blev etableret i 1986 i Montreal i den canadiske Quebec-provins, og beskæftiger sig med rute- og charterflyvninger til op imod 60 destinationer i 25 lande.

I efteråret 2019 annoncerede Air Transat en rute fra Montreal til København med opstart den 16. juni 2020. Ruten blev dog aldrig til noget, da COVID-19 kom på tværs.

Tilbage i 2019 havde Air Canada også lagde et bud på overtagelse af Air Transat. EU-Kommissionen satte i 2021 en fod i døren, da man frygtede, at transaktionen ville “påvirke konkurrencen negativt på disse markeder, hvilket ville føre til højere priser, nedsat kvalitet eller færre valg for rejsende.” Dermed er Air Transat stadig et selvstændigt selskab.

 

Relaterede artikler:

Norse i samarbejde med Norwegian

Vestager forhindrer Air Canada-opkøb

Ny CPH-rute til Montreal fra juni 2023