Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Norse i samarbejde med Norwegian

Norse Atlantic Airways tilbyder nu virtuel fødetrafik til selskabets atlantflyvninger ved aftaler med Norwegian og easyJet i Europa samt Spirit Airlines i USA.

Det er velkendt, at fødetrafik er essentielt for at kunne skabe rentabilitet i atlantflyvninger. Det har også Norse Atlantic Airways fået øje på, og selskabet har derfor indgået et distributionssamarbejde med flyselskaber på begge side af Atlanten.

I Europa er det easyJet og Norwegian, som man i første omgang vil samarbejde med, mens Spirit Airlines i USA skal sørge for fødetrafikken til det norske selskabs ruter mellem USA og i første omgang Oslo, London-Gatwick og Berlin.

Der er ikke tale om en interline-aftale i traditionel forstand, men et samarbejde ved hjælp af den islandske teknologivirksomhed Dohop, hvis rejsesøgemaskine benyttes til at skabe de virtuelle forbindelser ved at sammenstille data fra de deltagende selskaber.

“Denne aftale er en win-win for kunderne og for Norwegian. For kunderne er dette en god nyhed, fordi det binder vores flyrejser i Europa sammen med Norses destinationer til og fra USA. Platformen finder gode videreforbindelser og etablerer rejseruten. Samtidig er målet at få flere kunder som flyve langdistance ind i vort rutenet,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Adgang til 600 ugentlige forbindelser
Samlet vil aftalen med easyJet, Nowegian og Spirit Airlines give adgang til 600 ugentlige forbindelser via Dohop til og fra selskabets trafikknudepunkter i Oslo, London, Berlin, New York, Fort Lauderdale, Orlando og Los Angeles.

Det er hensigten, at aftalen med Norwegian skal sikre trafikken til og fra norske indenrigsdestinationer, Skandinavien og Europa, mens easyJet skal levere kunder fra hele det europæiske rutenetværk. Amerikanske Spirit Airlines skal sikre forbindelser i USA, hvor selskabet især er stærkt repræsenteret i Las Vegas, Dallas, Nashville og Salt Lake City.

“Siden lanceringen af ​​Norse Atlantic Airways har vi gjort transatlantiske rejser tilgængelige for alle takket være vores overkommelige priser og spændende destinationer. Kunderne  får nu flere muligheder med forbindelser til ruter fra vores partnerflyselskaber på tværs af Europa og USA. Disse aftaler vil yderligere booste transatlantiske rejser, hvilket vil gavne lokal turisme og virksomheder på begge sider af Atlanten,” siger Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør for Norse Atlantic Airways.

Norse Atlantic Airways oplyser, at selskabet i øjeblikket er i dialog med flere andre flyselskaber, der snart vil blive en del af det virtuelle samarbejde.

 

Relaterede artikler:

Norse vil etablere base i Stockholm

Norse vil flyve til syv destinationer i USA

Norse har Dubai og Dublin i kikkerten