En del af bestyrelsen i Norwegian Kabinforening. Fra venstre ses: Eirin Mauland fra basen i Stavanger, Beate Granås fra Trondheim, Anita Johannessen fra Bergen-basen samt Trude Mathisen, Rene-Charles Gustavsen og Andreas Fossen fra flyselskabets base i Oslo-Gardermoen. (Foto: Norwegian | PR)

Norwegian indgår aftale med kabinepersonalet

Norwegian har fået en ny overenskomst på plads med flere end 1.000 kabineansatte, der arbejder på fire baser i Norge.

I disse dage er de fleste øjne i luftfartsbranchen rettet mod SAS, og det store spørgsmål er, hvorvidt flyselskabet når til enighed med piloterne om en aftale, der kan afværge en eventuel strejke, som vil ramme midt i ferietrafikken.

SAS er dog ikke det eneste flyselskab, der har brugt en del af sommeren ved forhandlingsbordet. Norwegian har netop indgået en ny overenskomst med kabinepersonalet, som er ansat på selskabets norske baser.

Flyselskabet oplyser, at det på grund af COVID-19-pandemien er næsten fem år siden, at parterne sidst forhandlede, men nu er den nye overenskomst faldet på plads, og den vil være gældende i to år.

Overenskomsten gælder for lidt over 1.000 kabineansatte, og de mange medarbejdere udgør den største faggruppe i selskabet. De arbejder på baserne i lufthavnene i Trondheim, Bergen, Stavanger samt Oslo-Gardemoen.

Øger fleksibilitet og Norwegians konkurrenceevne
Ifølge Norwegians Compliance Performance Supervisor Rene-Charles Gustavsen, der ligeledes er leder af Norwegian Kabinforening under den store norske fagforening Parat, betyder den nye aftale, at vilkårene for de kabineansatte i højere grad sidestilles med dem, som andre Norwegian-ansatte har.

”Gennem hårde men konstruktive forhandlinger har vi med denne aftale opnået mere lige vilkår sammenlignet med de andre faggrupper, som er ansat i selskabet. I praksis vil det betyde, at lønnen justeres, vi får mere fleksibilitet og at der fremover vil være et stort fokus på arbejdsmiljøet. Vi tror på, at det vil gøre det endnu mere attraktivt at være ansat hos Norwegian.”

I forbindelse med indgåelsen af den nye overenskomst lægger Guro Poulsen, som er People-direktør hos Norwegian, vægt på, at aftalen i hans optik både er en fordel for de ansatte samt for flyselskabet, og han anerkender samtidig den indsats, som de kabineansatte har leveret i løbet af de seneste to år.

“Overenskomstaftalen her bidrager til at sikre Norwegians konkurrenceevne blandt andet, når der er sæsonudsving. På samme tid giver den vores ansatte større fleksibilitet og mere forudsigelighed i forhold til at planlægge deres hverdag. Vores kabineansatte har leveret en beundringsværdig indsat i løbet af pandemien, hvor de i perioder har arbejdet under meget krævende omstændigheder.”

I starten af juni landede Norwegian ligeledes en knapt toårig overenskomstaftale med 688 piloter, som er ansat hos flyselskabet i Norge.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indgår ny aftale med 688 piloter

Norwegian indgår aftale om køb af 50 nye fly

Bedste måned hos Norwegian siden pandemien