Boeing 737-400 fra Go2Sky

Norwegian lejer ældre slovakisk fly

Norwegian har lejet et ældre slovakisk Boeing 737-400 fly i sommertrafikprogrammet. Flyet har allerede været på besøg i Københavns Lufthavn.

Selvom Norwegian bryster sig af at have en af Europas yngste flyflåder, er det stadig muligt som passager at stige ombord i et gammelt fly, hvor der hverken er gratis WiFi eller en moderne og komfortabel kabine.

Det norske lavprisflyselskab har i sommertrafikprogrammet været nødt til at indleje et 23 år gammelt Boeing 737-400 fly fra det slovakiske flyselskab Go2sky, der er specialiseret i charter- og ACMI-flyvninger.

Flyet med registreringen OM-GTC har gennem tiden ført en omskiftelig tilværelse, hvor det har fløjet for Lufthansa, malaysiske Firefly samt senest TACV Cabo Verde Airlines.

Go2Sky-fly i København
I denne sommer kan flyet først og fremmest opleves på ruterne mellem Oslo og Bodø, men det har allerede været brugt på ruter til Berlin, København og Murcia i det østlige Spanien, fremgår det af flightradar24.com. I lørdags fløj Go2Sky-flyet eksempelvis en rundtur mellem Oslo og København.

Norwegian er i færd med at udfase selskabets ældre Boeing 737-300 fly, og tilbage i aktiv drift er stadig tre fly af denne type, der i gennemsnit har en alder på 17 år med en kapacitet til 148 passagerer.

Til gengæld har Norwegian 78 nyere Boeing 737-800 fly, mens yderligere fire er i ordre til levering i løbet af året. Disse fly er installeret med WiFi og moderne kabiner med plads til 186 passagerer.