Boeing 787-9 Dreamliner

Norwegian lukker Boston-ruter fra Skandinavien

Fra vintertrafikprogrammets start ophører Norwegian med at flyve til Boston fra København og Oslo. Dermed bliver SAS alene på ruten fra CPH.

Selvom det norske lavprisflyselskab Norwegian har en voldsom vækst, er det ikke alt, hvad flyselskabet sætter i gang, der bliver en succes. Det er blandt andet tilfældet med flyvningerne fra Skandinavien til Boston.

I foråret åbnede Norwegian tre ruter til Boston fordelt med to ugentlige flyvninger fra Oslo, en fra København samt fire fra London-Gatwick. Selvom ruterne oprindeligt var annonceret som helårsruter, vil de skandinaviske ruter til den amerikanske østkystby blive indstillet, når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 30. oktober. Derimod vil ruterne fra London-Gatwick fortsætte uden ændringer i frekvenserne.

Hos Norwegian hævder man, at man oprindeligt har lanceret København-Boston som en sommerrute, hvilket dog ikke står skrevet nogle steder. Tværtimod er ruten hos Københavns Lufthavn opført som en helårsrute, og de tre Boston-ruter blev da også lanceret samlet, mens to lukker og en fortsætter.

“København-Boston har fra starten været lanceret som en rute, vi ville operere i sommerprogammet. Rigtig mange danskere har rejst med os til Boston på vores splinternye Dreamlinere, og over hele linjen går vores amerikanske ruter fra Københavns Lufthavn rigtig godt. Vi ser, at danskerne er vilde med komfortable oversøiske flyvninger til lave priser. Vi vurderer løbende rutetilbud og -sammensætning, og så må vi se, om Boston-ruten kommer tilbage næste år,” siger informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Opdatering
Norwegian har den 15. august 2016 meddelt, at ruterne til Boston vil blive genoptaget i sommertrafikprogrammet 2016.

“Vi har været godt tilfredse med efterspørgslen på Boston-ruterne, så det er besluttet, at vi viderefører dem til næste år. Både fra København og Oslo,” siger Daniel Kirchhoff.

SAS: Ingen større fly
Med Norwegians exit fra Boston vil SAS være det eneste flyselskab, der kan tilbyde en rute mellem Skandinavien og Boston. SAS åbnede den daglige rute fra København den 29. marts i år med et specialindrettet Boeing 737-700 fly, som selskabet havde indgået en lejekontrakt på for en treårig periode fra 2014. Oprindeligt blev flyet brugt på olieruten fra Stavanger til Houston, men det blev sidenhen flyttet til basen i Københavns Lufthavn og indsat på den nye amerikanske østkystrute.

Boeing 737-flyet fra SAS har kun plads til 86 passagerer fordelt med 20 på Business Class og 66 på SAS Go. Dermed mangler den eftertragtede SAS Plus-klasse, som kun findes på de ordinære langdistancefly. Norwegians rutelukninger fra Oslo og København får dog ikke umiddelbart SAS til at overveje at sætte større fly ind.

“Vi har ikke i øjeblikket nogle planer om at indsætte større fly på Boston. Men vi følger som altid markedsudviklingen nøje og vurderer løbende, hvor vores ressourcer bedst udnyttes ” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark.

Opdatering
Norwegian har den 15. august 2016 meddelt, at ruterne til Boston vil blive genoptaget i sommertrafikprogrammet 2016.

“Vi har været godt tilfredse med efterspørgslen på Boston-ruterne, så det er besluttet, at vi viderefører dem til næste år. Både fra København og Oslo,” siger Daniel Kirchhoff.

 

Relaterede artikler:

Ingen planer om stort fly på Boston-rute

Begejstring over kommende Boston-rute

SAS: Point-to-point trafik gør Boston interessant

SAS åbner Boston-rute fra CPH

Norwegian åbner Boston-rute fra CPH