Foto: Trondheim lufthavn Værnes/PR

Norwegian lukker Norge-rute til København

Norwegian giver den nye norske passagerafgift skylden for, at selskabet må lukke seks ruter fra Trondheim, herunder ruten til København.

Norwegian opgiver sin direkte rute mellem København og Trondheim fra næste år. Det sker i kølvandet på afviklingen af ikke færre end seks direkte ruter fra Værnæs Lufthavn, der betjener Trondheim.

Ifølge Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian er det den norske flypassagerafgift af 1. juni 2016, som er skyld i, at ruterne lukkes.

“Dette (rutelukningerne red.) er en direkte konsekvens af indførslen af den norske flypassagerafgift, som en samlet luftfartsbranche i Norge har advaret så kraftigt i mod. Sidste år tjente Norwegian 9,5 norske kroner per passager, så når hver billet bliver 80 kroner dyrere, så er der tale om mange penge,” oplyser Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk.

De seks Trondheim-ruter lægges ned fra sommertrafikprogrammet i marts/april 2017, hvor ruten til København flyves sidste gang 24. marts 2017.

Længere og dyrere
For Norwegian-rejsende mellem København og Trondheim betyder rutelukningen, at man fremover skal via Oslo, hvor hurtigste alternativ er tre timer og fem minutter mod den direkte flyvnings én time og 30 minutter.

Dertil kommer prisforskellen. Norwegian sælger for tiden billetterne på den direkte rute helt ned til 299 kroner imens flyvninger med mellemlanding i Oslo sniger sig op over 1.000 kroner for en enkeltbillet.

I Værnes Lufthavn siger lufthavnschef Lasse Bardal til nyhedsmediet Adressa.no, at rutelukningerne kommer som en overraskelse. Han fremhæver, at særligt tabet af ruterne til København og Berlin vil mærkes til trods for, at SAS flyver direkte til København.

Ruten mellem Trondheim og København flyves af SAS op til to gange dagligt alle ugens syv dage, imens Norwegian frem til marts flyver ruten fem dage i ugen.

Relaterede artikler:

Ny afgift kan betyde tab af 1,2 mio. flypassagerer i Norge

Flybe ofrer Trondheim og Gdansk til fordel for Danmark

Norwegian åbner København-Trondheim

Efterlyses: Flyrute fra Billund til Trondheim