Norwegian lukker rute til Frankfurt før opstart

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har opgivet at udfordre SAS og Lufthansa på ruten mellem København og Frankfurt. Ruten skulle have været startet op den 3. november, men planerne er skrinlagt. I stedet etableres en rute fra København til Berlin.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har høstet mange succeser på det danske marked. Men der findes også fiaskoer.

En af disse må være planerne om en rute mellem København og Frankfurt med henblik at udforde SAS og Lufthansa. Norwegian har netop besluttet at lukke ruten, inden den overhovedet er kommet i gang.

For lidt mindre end en måned siden, den 13. september, kunne Norwegian offentliggøre ruteplanerne til Frankfurt med start den 3. november. Planen var, at der skulle flyves seks gange ugentligt mellem København og den tyske finanshovedstad.

Norwegian lagde ud med introduktionspriser til 249 kroner, som sidenhen blev sænket til 99 kroner for at stimulere salget. Men nu har selskabet givet op. Der vil i dag blive lukket for salget på ruten.

“Den efterspørgel, som vi forventet, har ikke været der, hvorfor vi ikke kunne se mulighederne for lønsomhed i ruten. Vi må desværre nedlægge ruten, inden den starter,“ siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til CHECK-IN.dk.

Åbner fra København til Berlin

Norwegian har dog ikke opgivet at få etableret sin første rute fra København til en tysk destination.

Den 8. december åbner Norwegian en rute mellem København og Berlin-Schönefeld. I første omgang vil det norske lavprisflyselskab tilbyde fire ugentlige afgange på mandage, torsdage, fredage og søndage.

Der er således lagt op til en fartplan, der er ideel for en forlænget weekend til den tyske storby. Der er afgang fra København kl. 19.55på hverdage og et kvarter tidligere om søndagen. Hjemrejsen fra Berlin om søndagen er kl. 21.25 på hverdage og søndage kl. 21.10.

”Berlin er en meget populær destination til et ’city break’, og med direct-to-gate, 10 kg. gratis håndbagage og afgang fra terminal 2 kl. 19.55 er det utrolig nemt at suse en tur til Berlin fredag aften efter arbejde. Man kan tage fra København kl. 19.55, og så lander man i Berlin kl. 20.55” siger Norwegians presse- og markedschef i Danmark Johan Bisgaard Larsen.

Ruten opstartes med introduktionspriser fra 149 DKK for en enkeltbillet inklusive skatter og afgifter, og billetsalget starter den 20. oktober.

Med Norwegians indtog på ruten til Berlin, bliver der trængsel i luften mellem København og Berlin den kommende sommer. SAS tilbyder 20 ugentlige afgange til Berlin-Tegel, mens tyske Air Berlin tilbyder 17 ugentlige afgange til lufthavn. Endelig tilbyder easyJet 13 ugentlige afgange fra København til Berlin-Schönefeld.