Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian med Dreamliner på Oslo-København

Norwegians spinternye Boeing 787-8 Dreamliner-fly vil i perioden fra 5. til den 13. august flyve en daglig rundtur mellem Oslo og København.

Der er tilsyneladende et kapløb om at blive det første flyselskab, der kan præsentere Boeing 787 Dreamliner-flyet i Københavns Lufthavn. Endnu har ingen flyselskaber været i CPH med det nye langdistancefly.

Qatar Airways kunne for nylig annoncere, at selskabet fra den 1. september vil benytte Dreamliner-flyer mellem Doha og København, hvorfor forventningen har været, at flyselskabet fra den arabiske halvø bliver det første til at vise drømmeflyet frem i den danske hovedstadslufthavn.

Denne forventning blev yderligere forstærket af, at Norweigan i første omgang valgte at flyve udenom København i forbindelse med sommerens europæiske “Dream Tour“, hvor Dreamlineren bliver benyttet på ruterne fra Oslo til London, Nice, Barcelona, Alicante og Málaga.

Overhaler indenom
Men nu vil Norwegian tilsyneladende overhale Qatar Airways indenom. Det norske lavprisflyselskab er naturligvis bekendt med den “hype“, der i luftfartskredse er omkring det nye langdistancefly, og man vil tilsyneladende ikke forære den enorme markedsføringsværdi til Qatar Airways.

Derfor vil Norwegian dagligt benytte selskabets første Dreamliner-fly på ruten fra Oslo til København fra den 5. august til og med den 13. august. Det vil ske på rutenummer DY942 fra Oslo kl. 13.45 med ankomst i København kl. 15.00 og retur fra København på rute DY943 kl. 16.00.

Planerne bekræftes af Norwegians danske presse- og markedschef.

“I forbindelse med træning af crew er det lykkes os at få vores Boeing 787-fly forbi Københavns Lufthavn, og det er vi rigtig glade for. Der vil blive en særlig markering ved den første ankomst den 5. august,“ siger Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian.

Senere skal flyet klargøres, inden det fredag den 16. august som rutenummer DY7005 flyver den første tur mellem Stockholm og New York-JFK.

Norwegian er tilsyneladende kommet godt i gang med selskabets langdistanceflyvninger. I forbindelse med gårsdagens præsenation af regnskabet for andet kvartal, kunne Norwegian afsløre, at ruterne til Bangkok og New York i juni måned har været gennemført med 96 procent belægning i gennemsnit.