Norwegian-besætning på USA-rute. (Foto: Norwegian)

Norwegian og JetBlue indleder samarbejde

Norwegian og det amerikanske lavprisselskab JetBlue indleder samarbejde om ruter. Passagerer skal næste år kunne booke gennemgående billetter på begge selskabers hjemmesider.

Norwegian og det amerikanske lavprisselskab JetBlue indleder et samarbejde om ruter. De to selskaber har netop tiltrådt en hensigtserklæring om et samarbejde.

JetBlue er USA’s sjettestørste flyselskab målt på passagerer og har et betydeligt rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, mens Norwegian har en række transatlantiske ruter og et stort rutenetværk i Europa.

Gennemgående billetter fra næste år
Samarbejdet vil gøre det muligt for kunder at bestille gennemgående flyrejser i én enkelt transaktion på tværs af begge selskabers rutenetværk.

Målet er, at kunderne allerede i løbet af første halvdel af 2020 skal kunne bestille gennemgående billetter på begge selskabers hjemmesider og kunne checke bagagen ind hele vejen.

”Dette samarbejde vil give rejsende endnu flere muligheder. JetBlue er det største flyselskab på flere af vores USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, hvilket vil give JetBlues og vores egne kunder adgang til et stort rutenetværk på begge sider af Atlanten,” siger Norwegians fungerende koncernchef og finansdirektør, Geir Karlsen, i en pressemeddelelse.

Koncernchefen kalder JetBlue ”en ideel samarbejdspartner” for Norwegian, fordi selskabet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Caribien og Latinamerika.

Adgang til 100 JetBlue-ruter
Via de tre knudepunkter New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians rejsende fremover få adgang til 60 JetBlue-ruter i USA og 40 ruter til Caribien og Latinamerika. JetBlues kunder kan omvendt flyve med Norwegian på mere end 20 ruter til Europa.

”Norwegian og JetBlue deler visionen om, at øget konkurrence og lavere priser gavner kunderne, særligt på transatlantiske ruter, der domineres af tårnhøje priser, netværksselskaber og alliancer,” siger JetBlues’ koncernchef, Robin Hayes.

JetBlue blev etableret i 1998 af den brasiliansk-amerikanske forretningsmand David Neeleman. Flyselskabet transporterer i dage flere end 42 millioner passagerer om året til over 100 destinationer i USA, Caribien og Latinamerika. Selskabet har 22.000 ansatte og en flåde på 255 fly, som består af 130 Airbus A320, 65 Airbus A321 og 60 Embraer ERJ-190.

 

Relaterede artikler:

Norwegian øger på travle USA-ruter

Norwegian største udenlandske selskab i New York

JetBlue-stifter på vej med nyt flyselskab